Sambata, 21 iulie, cei patru ciclisti bacauani de la clubul „Veniti cu noi” au plecat in expediatia lor de 4400 km in Europa, avand ca scop principal, prezentarea judetului Bacau, ca obiectiv turistic si sportiv, în state din Europa.





Startul a fost dat in fata Consiliul Judetean Bacau, unde baietii au fost incurajati de prieteni si de familii. Dupa ce au acordat interviuri pentru presa locala si au facut poze cu cei prezenti, a sosit momentul in care cei patru trebuiau sa isi ia ramas bun de la familii. A fost un moment emotionant…

(Intr-un articol din presa locala)

„Cu un ochi râd, cu unul plâng…“

Cei patru sunt barbati in toata firea, dar mamele lor ne-au convins ca au ramas in acelasi timp copii. Costica Silav a avut-o alaturi si pe sotia sa, cu care-si unise destinele cu doar o saptamâna in urma. „Stiu ca momentul expeditiei pare nepotrivit pentru mine, dar a fost hotarât cu mult timp in urma. Revederea noastra va fi insa cu atât mai frumoasa“, ne-a spus Costica. Daniel Zanescu, seful expeditiei, era cel mai emotionat: „Este una dintre cele mai importante misiuni din viata mea. Dumnezeu sa ne ajute, sa ne dea putere si sanatate“. Dan Gârleanu a zis ca sprijinul moral primit la start le va fi de ajutor pe toata durata expeditiei si ca in momentele de odihna le va ocupa si gândurile. Destul de ravasit parea si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, el fiind unul dintre principalii sustinatori ai actiunii. Pe un album al judetului Bacau, oferit celor din caravana, Benea isi incepuse dedicatia: „Cu un ochi rând, cu unul plâng. Mi-as fi dorit enorm sa fiu impreuna cu voi…“. Altminteri, presedintele CJ a stat de vorba cu cei patru, pe un ton scazut. Le-a urat „succes“, asta insemnând „sa aduca acasa semnaturile de la conducerile oraselor prin care vor trece si sa faca stiut acolo judetul Bacau. Si, bineinteles, sa se intoarca acasa sanatosi. Daca totul va fi bine, probabil vom finanta si alte actiuni de acest tip“.

La plecare s-au adunat in jur de 10 ciclisti din Bacau si din Moinesti pentru a conduce echipajul expeditiei pana la Comanesti. La ora 10 fix „mini-plutonul” a plecat din fata CJ, fiind insotit pana la iesirea din oras de un echipaj al politiei si o masina a televiziunii. Dupa cateva ore de mers pe o temperatura de aproximativ 40`C s-a ajuns in Comanesti unde toti s-au oprit sa manance ceva, dupa care cei patru s-au despartit si de „insotitori” ,urmand sa isi continuie singuri etapa pana la Odorheiu Secuiesc „Nu uitati, vom comunica pe blog!“, a fost mesajul lasat de Daniel Zanescu.

Cateva fotografii:

In fata Consiliului Judetean Bacau, inainte de plecare, au fost in jur de 50 de persoane, rude, prieteni si ziaristi







Foto: de la stanga la dreapta, Costel Silav, Sebastian Sascau, Daniel Zanescu, Dragos Benea, Remus Lupu, Dan Garleanu.








Daniel Zanescu, primul intervievat de ziaristi.







Nu a scapat nici Costel Silav.



2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.