Competiţia feminină a Turului Qatar a avut loc anul acesta cu două zile înaintea celei masculine, iar ciclistele care au învins în cele trei etape au si ocupat primele trepte ale podiumului general la final, în ordinea înversă desfăşurării manşelor. Kirsten Wild (Cervélo) a câştigat iarăşi competiţia, italiencei Giorgia Bronzini revenindu-i ca şi anul trecut locul doi, la exact aceeaşi distanţă de belgiancă – patru secunde. Lituanianca Rasa Leleivyte (Safi -Pasta Zara Manhattan) a urcat pe a treia treaptă a podiumului şi a îmbrăcat şi tricoul bleu pentru primul loc ocupat în clasamentul tinerelor.

Prima cursă feminină profesionistă din zona Orientului Mijlociu a fost organizată pe parcursul a trei etape de plat între 3 şi 5 februarie. Din cele 90 de rutiere înscrise în cursă, aparţinând a 15 echipe, doar 89 vor lua startul din faţa Muzeului de Artă Islamică din Doha. Americana Amber Rais s-a accidentat în timpul antrenamentului din înaintea primei etape. Manşa ce a presupus parcurgerea distanţei de 103,5 km până la Al Khor Corniche a fost animată de două evadări, care vor fi înăbuşite de echipa belgiencei Kirsten Wild, care va câştiga ambele spinturi ale etapei. Cea care va trece prima linia de sosire va fi însă lituanianca Rasa Leleivyte (Safi Pasta Zara Manhattan), care o va întrece pe fosta sa coechipieră Giorgia Bronzini.

Vântul puternic va duce la scurtarea etapei a doua de la 107 la 89 km, de data asta Bronzini ajungând prima la finish şi adăugându-şi în palmares a treia victorie în Qatar şi preluând tricoul auriu.

Deşi italianca avea patru secunde avans faţă de Kirsten Wild, belgianca va egala situaţia după câştigarea primului sprint intermediar şi clasarea a doua în faţa Giorgiei Bronzini la al doilea sprint intermediar în cadrul ultimei etape (Sealine Beach Resort – Doha Corniche, 94 km). Prin victoria de etapă, Wild va urca pe primul loc în clasamentul general câştigând pentru a doua oară consecutiv competiţia din Golful Persan.

Clasament general
1 Kirsten Wild (Olanda)            Cervelo TestTeam           8h18’39”
2 Giorgia Bronzini (Italia)                                                       +4″
3 Rasa Leleivyte (Lituania) Safi – Pasta Zara Manhattan     +17″
4 Rochelle Gilmore (Australia)        Lotto Ladies Team        +19″
5 Martine Bras (Olanda)                                                       +23″

Varianta masculină a Turului Qatar va începe duminică 7 februarie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.