Ajuns la a treia ediţie Turul Qatar dedicat rutierelor a revenit olandezei Ellen Van Dijk (HTC Highroad Women), competiţia desfăşurându-se pe parcursul a trei zile şi acoperind distanţa de 291,5 kilometri.

Prima etapă pregătită rutierelor celor 15 echipe înscrise în concurs a revenit australiencei Rochelle Gilmore (Lotto Honda), care şi-a plasat perfect sprintul final, cu 400 de metri înainte de finalul celor 104,5 km cât a măsurat manşa dintre Camel Race Track şi Dukhan. Victoria lui Gilmore este cu atât mai importantă cu cât rutiera de la Lotto Honda a întrecut-o pe Campioana Mondială Giorgia Bronzini, după 2h19’07” de cursă.

Condiţiile aprige cu vânt puternic au favorizat-o totuşi pe Van Dijk să se impună la sfârşitul etapei a doua, după o evadare de aproape 70 de kilometri, olandeza de la HTC-Highroad preluand tricoul de lider. Valentina Bastianelli (Vaiano Solaritech) va incerca o evadare solitară la kilometrul 14, dar va fi ajunsă după alti 10 km, evadarea zilei formându-se după primul sprint şi conţinând 4 rutiere de la HTC-Highroad – Hoskings, Becker, Visser şi Van Dijk şi trei rutiere ale echipei Garmin-Cervélo Rhodes, Schmidt şi Slappendel. Cele şapte au rulat frumos împreună, Van Dijk trecând prima linia de sosire în faţa australiencei Alexis Rhodes (Garmin – Cervelo) şi a coechipierei şi conaţionalei sale Adrie Visser.

A fost de ajuns ca olandeza să se claseze a patra în ultima etapă dintre Al Dayeen şi Doha Corniche (92 km) pentru a-şi asigura vitoria finală. Manşa a revenit italiencei Monia Baccaille (MCipollini-Giordana), Giorgia Bronzini recunoscându-se învinsă pentru a doua oară în acest tur. Pe a treia treaptă a podiumului etapei a urcat Rochelle Gilmore (Lotto Honda).

Van Dijk a acumulat un avans final de 15 secunde faţă de coechipiera sa Charlotte Becker şi 20 faţă de conaţionala sa Iris Slappendel (Garmin – Cervelo). Campioana Mondială, italianaca Georgia Bronzini, s-a clasat abia pe locul 9 la finalul competiţiei, iar britanica Nicole Cooke (SC Mcipollini Giordana),Campioană Olimpică pe locul 17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.