O victorie bască într-o etapă cu final în Ţara Bascilor; aceasta a fost etapa a 19-a câştigată de rutierul Igor Anton de la echipa bască Euskaltel. Desfăşurată între Noja şi Bilbao, sub forma unei curse clasice, cu un circuit parcurs de 2 ori pe final în jurul localităţii basce Bilbao, etapa a 19-a a Turului Spaniei 2011 ce a măsurat 158 km a readus Vuelta în Ţara Bascilor după 33 de ani.

Plecat într-o evadare timpurie, Igor Anton alături de Gorka Verdugo (Euskaltel), Marzio Bruseghin (Movistar) şi Aleksandr Dyachenko (Astana) au construit un avans maxim faţă de pluton de 6 minute. În circuitul final, Anton s-a despărţit decisiv de colegii săi de evadare pe căţărarea de pe Alto El Vivero (categoria 2, lungime 4,2 km, panta medie 8,6%). Pe aceeaşi căţărare şi Christopher Froome a încercat un atac asupra liderului în clasamentul general, Juan Jose Cobo, însă fără succes, astfel că ierarhia generală a rămas neschimbată în partea ei superioară.

Podiumul etapei a fost completat de italianul Marzio Bruseghin (Movistar) venit cu 41 de secunde întârziere şi de germanul Dominik Nerz (Liquigas) care a sosit la un minut şi 30 de secunde de Anton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.