Prima Evadare 2012 a reușit să depășească un nou record de participare la o cursă de ciclism în România, cu 2140 de concurenți. Opt minute a durat până când toți participanții au reușit să treacă linia de start.

Prima Evadare reușește să adune la start amatori și elite, propunându-și să le ofere un concurs prietenesc de ciclism cross country.

In 2012 câștigătorul concursului Prima Evadare a fost Wouter Cleppe. Belgianul și-a aparat titlul cucerit anul trecut și a dovedit că și pe teren uscat rulează la fel de bine ca și pe noroi, reușind să scoată un timp mult mult mai bun față de anul trecut. A terminat traseul de 55 km în aproximativ 1:48.

Primul român a fost Marius Petrache. Marius a ajuns pe locul doi la general după o cursă în care a fost pe urmele lui Cleppe înca de la început și a ajuns la câteva secunde după el. Cei doi au rulat o bună parte din traseu împreună.

Szilárd Buruczki de la Echipa Merida din Ungaria, invitat de onoare al organizatorilor, a ajuns al treilea la o distanță foarte mică de Marius.

Tudor Oprea de la ProCycling Geiger Team a avut ghinion și a căzut la start. După ce a reușit să se pună pe picioare a trebuit să depună un efort mare pentru a îi ajunge pe cei din față. A reușit o clasare pe locul 4 la general, ajungând la aproximativ patru minute de câștigător.

Deja bine cunoscuta Gyurka Zsuzsu a reușit să se impună la fete la fel ca și anul trecut, reușind să termine cursa în 2:11. Ea a fost urmată de Emese Fodor, de la aceeași echipa NoMad Merida și de Deborah Faoro de la ProCycling Geiger Team. Deoarece la fete nu au fost categorii de vârstă, organizatorii au premiat la fel ca și anul trecut primele 7 care au trecut linia de sosire.

 

Spre deosebire de anii precedenți vremea a ținut cu organizatorii și s-a dovedit a fi o zi superbă la Complexul Astoria din Snagov, unde toată lumea a putut să se întindă pe iarbă, să se odihneasă, să mănânce pastele bune de la final și să împărtășească impresii cu prietenii și ceilalți concurenți. La final a plouat tare, dar cu multă șampanie.

A fost o zi superbă. Felicitări tuturor participanților și organizatorilor.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.