Prima Evadare 2013

Prima Evadare 2013 a ajuns la final și marele câștigător este Lucian Logigan, sportivul de la Ideal Geiger Team.

Ajunsă la ediția cu numărul V, Prima Evadare a reușit să doboare un nou record record de participare, cu peste 2.700 de cicliști aliniați la linia de start.

Cursa a fost una foarte disputată, cu sportivii de la Ideal Geiger Team în prim plan. Favoritul principal, Wouter Cleppe, a terminat pe locul 6.

Încă de la start plutonul fruntaș a reușit să se detașeze. În acest pluton au fost toți favoriții (Tudor Oprea, Wouter Cleppe, Marius Petrache). După parcurgerea unei porțiuni dificile, porțiune pe care drumul era acoperit cu pietre de mici dimensiuni, cu 500 de metri înainte de primul punct de alimentare, Lucian Logigan a atacat și a reușit să se desprindă. Foarte probabil favoriții au considerat că Logigan nu este un pericol, mai ales că până la sosire mai trebuiau parcurși peste 30 de km. Logigan, după un an în care a fost foarte bolnav și a lipsit de la majoritatea competițiilor importante, a demonstrat că palmaresul pe care îl are nu a fost obținut întâmplător și că este un mare campion. La finalul cursei, după 30 de km de pedalare solitară, Luci a terminat Prima Evadare 2013 pe locul 1 la o diferență de aproape 3 minute de al doilea clasat, Alex Ciocan. Pe locul 3 am avut un alt român, Marius Petrache, urmat de Tudor Oprea și Cristian Losonczi.

La feminin cursa a fost fără surpize, cu Zsuzsa Gyurka pe locul 1, urmată de Deborah Faoro pe locul 2 și de Alexandra Lazăr pe locul 3.

Prima Evadare 2013 a însemnat revenirea cicliștilor români pe primele trepte ale podiumului după cei 2 ani în care Wouter Cleppe a făcut legea. Ideal Geiger Team a arătat că tactica contează, mai ales într-un concurs ca Prima Evadare, unde se merge grupat, la fel ca în cursele pe șosea.

Despre organizare se poate spune că Prima Evadare a crescut în fiecare an. În 2013 am văzut o desfășurare de forțe impresionantă, zonele de start și sosire amenajate exemplar, un cort în care cei care terminau cursa puteau beneficia de masaj gratuit, paste și lichide pentru hidratare, chiar și bere pentru cei care nu au condus mașina până acasă.

Traseul a fost marcat impecabil și organizatorul a ales soluții foarte bune în porțiunile dificile. Organizare la superlativ pentru cel mai mare concurs de ciclism din România.

Felicitări Nomad Merida și tuturor voluntarilor implicați în organizare. Ne revedem în 2014!

1 COMENTARIU

  1. Felicitari lui Lucica ! Intimplator,microbuzul geiger a parcat unde il aveam si eu pe TOM,m-am salutat cu baietii si am zis in gluma ” ati venit in haita”,Ulisse mi-a zis ca asa vin baietii la concursuri. In final am vazut ca au cam monopolizat locurile fruntase. Felicitari ! ps. Dupa ce am citit de cantonamentul baietilor in Cipru,am zis,anul asta sunt pusi pe fapte mari,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.