Un nou design de schimbător de la Box Components 0

Noul model de schimbator de la Box Components nu seamana nici cu Shimano nici cu Sram. Designul este usor diferit, cu caracteristici noi si un aspect interesant. Nici manetele nu prea seamana cu cele ale concurentei, simplitatea si eleganta lor fiind de-a dreptul uimitoare.

Un nou design de schimbător de la Box Components 1

Schimbatorul de pinioane are un aspect solid si sofisticat, cu paralelogramul lat si pivoti lungi. Toate articulatiile schimbatorului sunt protejate de garnituri de cauciuc. Apa si noroiul nu-i pot impiedica buna functionare, iar durata de viata este mult marita. Toti pinii sunt gauriti pentru a micsora greutatea, iar rotitele se invart pe rulmenti capsulati.

Un nou design de schimbător de la Box Components 2

Deraiorul nu iese mult in afara cadrului nici cand este pe prima viteza. Articulatiile sunt puternice si precise, pivotul princupal avand o latime de 30mm. Bratul pe care se sprijina camasa este articulat si sustinut de un arc, astfel ca se misca independent si nu cedeaza usor daca este lovit. Probabil vor exista si variante cu brat fix, ce vor avea o greutate mai scazuta. Greutatea actuala a schimbatorului de pinioane este de 235g.

Un nou design de schimbător de la Box Components 3

Manetele schimbatoare au un design minimalist, insa elegant si eficient. Practic exista doar o singura maneta care serveste si pentru urcare si pentru coborare. Pentru urcarea pe un pinion mai mare se impinge maneta in sus, iar pentru coborare se apasa maneta in jos. Actionarea se face doar cu degetul gros.

Un nou design de schimbător de la Box Components 4

Manetele se pot monta pe ghidon intr-o varietate de pozitii pentru a fi cat mai la indemana. Maneta stanga se fabrica in doua variante, pentru doua foi si pentru trei foi. Sunt disponibile doua lungimi de manete pentru a se potrivi cu orice deget. Perechea de manete cantareste 118 grame.

Un nou design de schimbător de la Box Components 5

In viitorul apropiat Box Component are de gand sa lanseze un groupset complet. Deocamdata se poate folosi orice schimbator de foi de la Shimano sau Sram, deorece maneta stanga are aceeasi raţie. Se lucreaza deja la angrenaj si la pinioane, iar franele sunt in stadiul de prototip. Franele disc cu patru pistoane vor crea cu siguranta furori. Etrierul are doua pistoane mici si doua mai mari. Intai sunt actionate pistoanele mici pentru incetinire, apoi cele mai mari pentru orpire completa. Placutele vor avea doua tipuri de material, pentru fiecare piston in parte. Abia in primavara se vor pune in vanzare, voi reveni atunci cu detalii complete.

Un nou design de schimbător de la Box Components 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.