P

Un nou model de şa a fost produs de inginerii slovaci Martin Moravcik si Slawek Gawlik. Urmarind sa creasca confortul ciclistilor, cei doi au inventat un nou sistem de suspensie bazat pe doi elastimeri integrati intre şine şi şa.

Şa cu suspensie pe elastomeri de la MORGAW 2

Designul şeii este simplu si eficient, aspectul modern, iar greutatea destul de scazuta. Tot sistemul este demontabil, şinele si elastomerii putand fi inlocuiti cu usurinta. Cele doua şine se monteaza separat cu ajutorul a doua suruburi. Intre capetele şinelor si suporturile de prindere de pe şa sunt introdusi doi elastomeri cilindrici. Şaua pluteste pe acesti elastomeri si ofera multe grade de libertate. Se misca atat in faţă-spate cat si stanga-dreapta. Astfel miscarea soldurilor este mai libera si mai naturala, eliminand o parte din frecarea si presiunea aplicate asupra fundului.

Şa cu suspensie pe elastomeri de la MORGAW 3

Elastomerii se fabrica in trei densitati diferite – moale, mediu si tare. Elastomerii moi sunt pentru ciclisti de pana la 70kg, cei medii pentru 70-85kg, iar cei tari suporta pana la 100kg. Sinele se fabrica in doua variante, din fibre de carbon unidirectionale sau din aluminiu T6. Profilul sinelor este oval cu dimensiunile de 7x9mm. In cazul avarierii şinelor sau cand se doreste un upgrade, acestea se pot schimba cu usurinta deoarece sunt disponibile si separat.

Şa cu suspensie pe elastomeri de la MORGAW 4

Corpul şeii este acoperit cu un strat rezistent la uzura si umezeala si se produce in trei culori – alb, negru si argintiu. Suruburile si elementele de legatura sunt disponibile in 10 culori diferite. Pe cantar, şaua Morgaw cu şine de carbon atârnă 181 de grame, o greutate decenta pentru tehnologia inclusa.

Şa cu suspensie pe elastomeri de la MORGAW 5

Momentan firma incearca sa faca rost de capital pentru a porni productia in serie. Preturile anuntate sunt de 99 dolari pentru varianta cu şine de aluminiu si 119 dolari pentru cea cu şine de carbon. Primii 100 de cumparatori la fiecare varianta primesc o reducere de 20 dolari.

Şa cu suspensie pe elastomeri de la MORGAW 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.