Boom-et5.TDF 2014Etapa a cincea din Turul Franței a adus 13 kilometri de pavate, în 7 sectoare, două fiind scoase de organizatori din cauza vremii nefavorabile, iar cel care s-a descurcat cel mai bine în aceste condiții a fost Lars Boom (Belkin). Olandezul a atacat la 6 km de linia de sosire și a terminat cursa în 3 ore 18 minute și 35 secunde.

Dar marele câștigător al zilei, este fără doar și poate Nibali. Italianul, ajutat de coechipierii săi de la Astana, Lieuwe Westra și Jakob Fuglsang, a evadat cu Boom pe penultimul sector de pavate, cu 15 km încă de rulat. Boom i-a distanțat la 6 km de finish, Fuglsang și Nibali încheind ziua cu 19 secunde întârziere. Grupul urmăritor a trecut linia de sosire condus de Peter Sagan (Sky), cu o întârziere de 1 minut.

După ce a căzut în etapa precedentă și astăzi la 35 și 85 km de la start, chiar înainte de sectoarele de pavate, Chris Froome (Sky) a abandonat turul. Alberto Contador a avut și el de suferit. A fost distanțat de Nibali pe al doilea sector de pavate la Ennevelin, la 50 km de final și a pierdut în continuare timp. La general este acum la 2’37” de italian. Fuglsang a urcat pe locul doi în ierarhia generală,  în timp ce locul trei este ocupat de Sagan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.