13 pinioane - noroc sau ghinion pentru Phill Wood 01

Compania Phil Wood ne pregăteşte o surpriză de proporţii: un groupset cu 13 viteze! Da, aţi citit bine, a fost fabricat un grup de 13 pinioane. Detaliile sunt foarte puţine, se pare că cei de la Phil Wood vor să ne ţină în suspans.

Inca nu s-au raspandit grupurile cu 12 pinioane, ca au aparut si cele de 13. Phil Wood a publicat fotografii si clipuri cu noua lor creatie, un butuc foarte lat inarmat cu 13 randuri de pinioane. Se vede clar ca e un butuc pentru FatBike si inca nu se stie daca respectivul grup de pinioane va putea fi montat si pe un cadru normal. Noul butuc are o latime record de 222mm si ax de 12mm ThruAxle.

13 pinioane - noroc sau ghinion pentru Phill Wood 02

Putem specula ca acest groupset este dedicat FatBike-urilor si nu va putea fi montat pe alte cadre. Cu siguranta e necesara o caseta mai lunga si probabil ar incapea pe un cadru mai cracanat decat clasicul 135mm. Posibil sa intre pe un cadru de 142mm, sau poate se vor construi cadre cu furca mai spatiata. Despre maneta si schimbator nici un cuvant, dar PW afirma ca au fabricat deja si respectivele piese.

Pentru a demonstra functionalitatea groupset-ului, Phil Wood a fabricat si un cadru de FatBike, numit Sycip. Bicicleta este complet montata si perfect functionala si va fi prezentata la InterBike 2014.

In videoclipul postat pe FaceBook se vede cat de usor si precis se schimba vitezele, deci nu e vorba de o gluma.
https://www.facebook.com/video.php?v=10152387282493100&set=vb.186314003099&type=3&theater

1 COMENTARIU

  1. Personal consider ca nu e mare branza sa tot adaugi pinioane daca maresti latimea butucului (222mm-in cazul de fata); e o chestiune cat se poate de logica.
    La un butuc pe spite pt. un FatBike trebuie sa ai flansele cat mai departate, altfel roata nu va rezista.
    Imposibil de folosit acest butuc pe un cadru de 142mm. Exista o diferenta de 80 mm la care furca posterioara nu cred ca permite sa fie atat de mult largita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.