Scule noi de la Park Tool 01

Park Tool este una dintre cele mai bune firme producătoare de unelte pentru bicicletă şi cu siguranţă cea mai celebră. Sculele prezentate vin în ajutorul mecanicilor profesionişti şi amatori ce doresc să repare rapid şi sigur orice bicicletă. Unele unelte mai vechi au fost îmbunătăţite, dar au aparut şi câteva noi-nouţe.

Scule noi de la Park Tool 02

Cea mai interesanta aparitie in panoplia Park Tool este kitul de instalat cabluri interne. Majoritatea cadrelor moderne vin cu cabluri ascunse si de cele mai multe ori instalarea lor este un cosmar. Am instalat si eu multe cabluri ascunse si uneori m-am chinuit minute in sir sa la trag prin interiorul tevilor. Nu m-am gandit nici o secunda sa folosesc un magnet, dar iata ca Park s-a gandit. Kitul consta in trei cabluri diferite cu lungimea de 250mm fiecare. La un capat au un magnet puternic iar la celalat au diferite atasamente pentru cabluri de frana si schimbator, camasi si conducte hidraulice sau fire electrice. Montarea este extrem de simpla: se introduce in cadru cablul cu magnetul inainte, iar cu ajutorul altui magnet cu polaritate inversa se ghideaza cablul spre iesire. La capatul celalalt se ataseaza camasa care este trasa pe traseul corect. Kitul numit IR-1 este deja disponibil in oferta Park Tool.

Scule noi de la Park Tool 03

Standurile de centrat de la Park sunt vestite pentru calitatile lor. Pentru 2015 s-a pregatit standul TS 2.2, care este o versiune mai ieftina a unui model mai vechi. In loc de acoperire cu nichel si crom, acesta este vopsit eletrostatic, ceea ce il face mai ieftin si mai accesibil. Calitatea si functiile raman la acelasi nivel superior.

Scule noi de la Park Tool 04

Cheia cu lant este uneori enervanta si greu de folosit asa ca cei de la Park s-au gandit sa o inlocuiasca. Clestele cu lant CP-1 se foloseste pentru tinerea pinioanelor in timp ce este dezfiletat lockring-ul. Se poate folosi usor cu o mana gratie arcului incorporat si prinde pinioane de la 9 la 24 de dinti.

Scule noi de la Park Tool 05

DT-5 este o scula profesionala pentru indreptat si aliniat suportul pentru frana disc. Daca acest suport nu este perfect aliniat, etrierul va sta stramb si placutele vor freca de disc. Kitul include freze pentru PostMount si International Standard si se potriveste cu orice model de ax: 100 si 135mm QR, 100×15 ai 100×20, precum si 135, 142, 150 si 157 ThruAxle.

Scule noi de la Park Tool 06

La Park Tool se gasesc inbusuri de orice dimensiune. Unele casete sau piese mai exotice necesita unele chei ce sunt greu de gasit. Acum sunt disponibile inbusuri de 8, 11, 12, 14 si 15mm ce se comercializeaza separat.

Scule noi de la Park Tool 07

In orice atelier e nevoie de un foarfece bun si exact asta este SZR-1.

Scule noi de la Park Tool 08

Up-Set este un kit de trei unelte destinate culegerii obiectelor marunte. Prima are varf drept, a doua e inclinata, iar a treia are carlig. In capatul manerului este montat un magnet util la prinderea bilutelor ratacite. DH-1 este un butuc fals ce se monteaza in locul rotii pentru a tine lantul in pozitie. E compatibil cu prinderile QR si TA.

Scule noi de la Park Tool 09

O noua cheie pentru monoblocuri este HCW-18. La un capat are trei pini iar la celalalt are doi pini.

Scule noi de la Park Tool 10

Setul de spalat si curatat BCB-4.2 s-a imbogatit cu o noua perie moale de săpunit.

Scule noi de la Park Tool 11

In imaginea urmatoare avem cheia pentru reglat schimbatoarele Shimano shadow. Are un capat de 3mm, unul de 5,5mm si se potriveste pe modelele XT, SLX, Deore, Saint si Zee. Cheia pentru pedale TWB-15 este taiata cu laser din otel calit si se monteaza pe o cheie cu clichet de 3/8″.

Scule noi de la Park Tool 12

SW-7.2 este versiunea imbunatatita a cheii triple pentru nipluri.

Scule noi de la Park Tool 13

BBT-19.2 este o cheie pentru montat/demonat monoblocuri, iar SW20 si 22 sunt variante noi are unor spiţiere.

Scule noi de la Park Tool 14

Frezele pentru tubul monoblocului sunt disponibile in mai multe marimi, pentru a se potrivi pe orice cadru.

Scule noi de la Park Tool 15

Pentru posesorii de FatBike s-au pregatit carlige de agatare extra-late. TL-4.2 este un set de leviere pentru anvelope, ce beneficiaza de un material mai rezistent si forme mai ergonomice.

Scule noi de la Park Tool 16

Sursa: BikeRumor

1 COMENTARIU

  1. Niciodata nu este enervanta si greu de folosit cheia cu lant, e cea mai sigura si cea mai eficienta scula! – vezi varianta germana; ceva asemanator am si eu. Clestele cu lant CP-1 pt. mine e un moft, are parghia mica si in plus trebuie sa strangi puternic manerele ca sa nu sara peste dintii pinionului.
    Nu cred ca poti sa demontezi pinionul de pe un butuc Rohloff 500/14 cu un amarat de cleste cu lant, tinand cont cat de puternic s-a strans acesta in timpul pedalarii indelungate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.