Genţi pentru MTB de la Blackburn 01

Am văzut foarte mulţi ciclişti ce şi-au cumpărat bicicletă de munte şi au început să facă cicloturism cu ea. Majoritatea MTB-urilor nu au suporturi pentru prinderea portbagajului şi a altor accesorii dedicate cicloturismului, ceea ce poate crea multe probleme. Posesorii lor încearcă să se descurce cu diverse improvizaţii, dar rezolvarea vine de la un set de bagaje speciale.

S

Blackburn a lansat o linie de genti numita Outpost, ce vine in ajutorul celor mai aventurosi cicloturisti. Traseele mai grele de munte sunt greu de abordat cu o bicicleta clasica de cicloturism, asa ca singura solutie vine de la un MTB cu bagaje dedicate. Gama Outpost include o serie de genti si borsete ce se pot monta pe aproape orice bicicleta de munte, de sosea sau de oras.

Genţi pentru MTB de la Blackburn 03

Piesa de rezistenta o constituie geanta pentru tija de şa , numita Stuff Sack. Aceasta geanta este construita din Nylon 70D cu un strat Ripstop de 4mm, materiale foarte rezistente la apa si la rupere. In special partea din spate, care este stropita de roata, are o rezistenta mai mare. Se fixeaza ferm de tija, cu doua benzi cu scai si de şinele şeii cu curele reglabile. In stuff sack se poate introduce lejer un sac de dormit sau un săculeţ cu marunţisuri. Pretul acestei genti este de 100 de dolari.

Genţi pentru MTB de la Blackburn 02

Pentru a balansa greutatea, in partea de fata se monteaza Handlebar Roll. Aceasta geanta se fixeaza pe ghidoanele de 25,4 si 31,8mm prin intermediul a doua coliere de plastic. Prinderea este foarte solida, asa ca nu se recomanda pentru ghidoanele de carbon. Suportul cu quick release suporta o greutate de maxim 4kg. In borseta de pe ghidon se introduc bagajele mai mari ce nu incap in borseta din spate, cum ar fi un izopren. Se poate folosi de asemeni impreuna cu un sac impermeabil in care se pot pune hainele de schimb.  Chiar si un cort mai usurel se poata atasa in siguranta de Handlebar Roll. Pretul acestei borsete este de 75 de dolari.

Genţi pentru MTB de la Blackburn 05

TopTube Bag este o borseta ce se monteaza pe tubul superior al cadrului. Se fixeaza cu doua benzi velcro de top tube si cu una de pipa.  In interior are un spatiu mare ce poate fi impartit printr-un perete reglabil. Mai are un buzunar de plasa deasupra si doua buzunare mici cu fermoar pe laterale. Este construita din aceleasi materiale rezistente la apa si la rupere, pentru a pastra in siguranta obiectele din interior. TopTube Bag costă 45 de dolari.

Genţi pentru MTB de la Blackburn 04

Cu aceste bagaje si cu un mic rucsac in spate se poate face cicloturism si pe cele mai salbatice drumuri de munte. Ce-i drept pretul lor este cam mare, dar cam tot atat costa un portbagaj bun plus doua genti laterale.

Genţi pentru MTB de la Blackburn 07

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.