TRP lansează prima lor furcă pentru ciclocros 1

TRP este un binecunoscut producător de frâne, în special în domeniul ciclocrosului. Cantilevere, v-brake-uri, etriere mecanice sau hidraulice, orice fabrica TRP, este de primă calitate. Ultima noutate a firmei o reprezintă prima furcă pentru ciclocros cu iniţialele TRP.

TRP lansează prima lor furcă pentru ciclocros 2

Majoritatea cadrelor şi furcilor moderne au trasee integrate pentru camasile si conductele franelor si schimbatoarelor. TRP a decis sa construiasca o furca potrivita penru franele proprii si cu cele mai moderne caracteristici. Noul model a fost proiectat de Nick Riddle, un inginer ce a lucrat pentu Easton si care are o mare experienta in furci si carboane.

TRP lansează prima lor furcă pentru ciclocros 3

Furca TRP este construita integral din carbon si se remarca prin spatiul mare pentru anvelope, cablu intern si gat conic. Gatul de carbon are o lungime de 350mm pentru a se potrivi si pe cadrele foarte mari, are la baza o grosime de 1.5″ iar in rest 1.125″. Furca are o lungime de 397mm de la baza gatului pana la prinderea axului (ACD). Bratele curbate au un offset de 47mm, o dimensiune caracteristica furcilor de ciclocros. Spatiul dintre brate permite montarea unor anvelope de 40mm latime, desi de obicei se folosesc anvelope mai subtiri.

TRP lansează prima lor furcă pentru ciclocros 4

Prinderea rotii se realizeaza cu un ax de 15mm ThruAxle de la DTSwiss. Acest standard este obisnuit la MTB, dar chiar si bicicletele de ciclocros au inceput sa-l foloseasca. Acest model de ax este foarte solid, asigurand o prindere ferma pentru roata si eliminarea flexarilor din timpul franarii. Prin bratul stang trece un canal ce serveste la mascarea camasii pentru frana. Daca la franele mecanice montarea camasii este foarte facila, lucrurile se complica putin la franele hidraulice. Conducta trebuie demontata, lichidul de frana scurs, apoi totul remontat si aerisit. Suportul pentru etrier este de tip PostMount, pentru disc de 160mm.

TRP lansează prima lor furcă pentru ciclocros 5

Greutatea declarata a furcii este de 450 de grame, dar fara ax si cu gatul taiat. Cu axul montat si cu gatul intreg furca cantareste 492 de grame. Finisajele arata foarte profesional cu un negru mat acoperit de un mare logo negru lucios. Pretul final nu se cunoaste cu exactitate, dar se pare ca va fi in jur de 450 dolari.

Sursa: RoadCC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.