Metal Matrix - disc metalic de două ori mai uşor 1

După discurile de frână din metal au urmat cele din carbon şi cele ceramice. Acum un nou material se arată la orizon şi promite să depăşească orice în termeni de greutate şi performanţă. Discurile Metal Matrix de la Wren Sports vin cu o greutate de două ori mai mică decât discurile din oţel şi oferă performanţe mai bune.

Metal Matrix sunt construite dintr-un amestec de aluminiu si siliciu. S-a incercat si in trecut obtinerea unui astfel de aliaj dar rezultatele nu au fost satisfacatoare. Multumita noilor tehnologii, Wren Sports au reusit sa combine siliciul si aluminiul intr-un aliaj stabil si puternic.

Metal Matrix - disc metalic de două ori mai uşor 2

Noul material este mai dur decat piatra, atat de dur incat nu poate fi prelucrat cu scule metalice. Metodele de fabricatie implica mult timp si scule performante de taiere, cu laser si jet de apa. Produsul finit arata ca un disc normal dar are proprietati superioare. Datorita siliciului din compozitie, discurile Matrix disipa caldura mult mai bine decat discurile de oţel. Asta inseamna ca pe coborarile lungi se poate frana eficicent fara frica unor supraincalziri. In plus placutele de frana „muşcă” mai puternic din acest disc sporind puterea franelor.

Metal Matrix - disc metalic de două ori mai uşor 3

Wren Sport inca nu au un produs final, momentan jucandu-se cu diferite designuri si modele. Primul disc produs, cel cu interiorul rosu, produce zgomote puternice la franare. Pentru multi ciclisti acest fapt este inadmisibil, asa ca un nou design mai silentios a fost produs cu succes. Insa acest nou model necesita mai multa munca pe masa de finisare, ceea ce se traduce intr-un pret mai mare. Inginerii de la Wren cauta totodata un proces de fabricatie mai putin costisitor, care sa aduca pretul discurilor Matrix la acelasi nivel cu al celorlalti producatori.

Pana acum Wren a produs pentru Cannodsale, Bell Sport si alte firme mari. Cu aceste discuri si-au construit propriul brand si spera sa-si continue activitatea. Inca nu a fost dezvaluit nici un pret pentru Metal Matrix, dar se stie ca au o greutate de 56 de grame.

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.