Santacruz Bicycles Stigmata and Highball NZ press launch.

Giant Stance 0

giant-Stance

Găsirea unui model full-suspension din carbon la un preț sub 3000$ este destul de dificilă, însă Stance 0 poate fi achiziționată contra unei sume mai rezonabile, mai exact 2650$. Deși costul este aproape la jumătate în comparație cu alte modele de top, cei de la Giant nu au sacrificat din performanță pentru a scădea prețul, ci au montat o suspensie cu un singur pivot, aceasta fiiind mai ieftină de produs. În plus, acest model vine și cu o tijă de șa telescopică, o componentă rar întâlnită la biciclete ce au un preț atât de mic.

Santa Cruz Highball 27.5 CC

Santa Cruz Highball 27.5

Chiar dacă mulți cred că vremea hardtail-ului a trecut, Highball demonstrează că ideea conform căreia această categorie va dispărea curând este exagerată. Geometria acestui model este foarte relaxată în comparație cu alte hardtail-uri.

Santa Cruz oferă mai multe variante ale modelului, însă Highball 27.5 CC vine echipată cu aceleași componente ca versiunile de top și cu un preț mai mic cu 1500$ datorită utilizării unor fibre de carbon de calitate inferioară în construcția cadrului.

BMC TF01

BMC TF01

Unii cicliști dau ochii peste cap când văd un 29er cu o cursă mai mare de 140mm, însă cei de la BMC vin cu modelul TF01 ce are o cursă de 150mm, o opțiune perfectă pentru excursii lungi. Este o bicicletă agilă, capabilă să performeze pe cele mai dificile trasee și să îți ofere senzații bune pe cățărări. TF01 este însoțită de o suspensie Fox Float X și poate fi achiziționată pentru aproximativ 8000$.

Pivot Mach 429SL Carbon

pivot-mach

Cei de la Pivot au reușit să perfecționeze un model ce era deja excepțional, Mach 429, rezultând o bicicletă mai ușoară și mai rigidă. A doua generație a 29er-ului cu cursa de 100mm este mai ușoară cu 225g decât generația precedentă.

Bicicleta este compatibilă cu sistemul electronic Di2 al celor de la Shimano, având în down tube chiar și un compartiment destinat bateriei. Mach 429SL este echipată cu schimbătoare SLX, iar prețul modelului este stabilit la 4600$.

Specialized Camber Expert Carbon Evo 29

Specialized-Camber-Expert

Toată lumea își dorește o bicicletă ușoară, care să înainteze cu viteza unui model de cross-country și care să abordeze în viteză porțiunile abrupte din traseu. Pentru aceasta, cei de la Specialized oferă modelul Camber Evo, ce are o cursă mai mare și unghiuri mai relaxate în comparație cu versiunea standard.

Acest 29er din carbon cu o cursă de 120mm este echipat cu câteva componente foarte interesante, precum furca RockShox Pike RC, sistemul de transmisie SRAM X01 1X11, frânele Shimano XT și tija de șa telescopică Specialized Command Post. Prețul nu este foarte accesibil (5900$), dar poți opta pentru versiunea din aluminiu ce vine cu componente mai ieftine și care costă 3200$.

Yeti ASR C Race

[insert headline here]

ASR C Race este un MTB excelent, ce are viteza unui model pentru XC și este în stare să ofere această viteză ridicată atât pe urcări, cât și pe coborâri. Cu o greutate a  cadrului de 1,8kg, modelul celor de la Yeti se comportă foarte bine și pe coborârile tehnice, lăsând impresia că are o cursă mai mare de 100mm.

Mărimile XS și S ale bicicletei vin cu roți de 27,5”, în timp ce versiunile M, L și XL sunt 29er. Prețul este și el pe măsura calității bicicletei – 5500$.

Ibis Mojo HD3 XO1

IbisMojoHD3

Mai joasă, mai lungă și mai ușoară sunt cuvintele cele mai potrivite pentru descrierea celei de-a treia versiuni a modelului Mojo. Pentru noua bicicletă, americanii de la Ibis au ales din nou roți de 27,5” și o suspensie DW-Link, rodul combinației dintre cele două fiind o bicicletă inegalabilă.

Mojo HD3 urcă, coboară și sare peste obstacole cu un echilibru și o stabilitate ce greu pot fi depășite,totul pentru 6200$.

Scott Spark 900 SL

scott-spark

Disponibilă acum în versiuni de 27.5” (120mm) și 29” (100mm), Scott Spark 900 SL este o bicicletă ce și-a dovedit supremația în concursurile de XC și în maratoane. Cadrul full-suspension este unul dintre cele mai ușoare de pe piață în acest moment, dar și unul dintre cele mai versatile, în același timp, datorită tehnologiei Scott’s Twin-Loc ce permite modificarea cursei și a geometriei prin simpla apăsare a unui buton.

Impresionantul MTB al companiei elvețiene are stabilit un preț de 9000$.

via bicycling.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.