Grosu Tvetcov

În 1936, la startul Turului Franței se aliniau 4 rutieri români, însă nici unul dintre ei nu reușea să termine cursa. Până la următoarea prezență românească într-un mare tur aveau să treacă aproape 80 de ani, perioadă în care ciclismul aproape că a devenit un alt sport. Tehnologia a avansat exponențial, sportul s-a globalizat, iar cerințele pe care trebuie să le îndeplinești pentru a ajunge printre cei mai buni au devenit extrem de selective.

De aceea, prezența lui Eduard Grosu și a lui Serghei Tvetcov în Turul Italiei din acest an și sosirea cu bine la Milano a celor doi reprezintă evenimente uriașe pentru ciclismul autohton și o posibilă cale de acces deschisă pentru alți cicliști români talentați spre marile curse.

„Au fost 3 săptămâni foarte dificile pentru mine, cu atât mai mult cu cât nu eram la 100% din forma mea fizică, dar cu fiecare etapă ce trecea mă simțeam din ce în ce mai bine. Speram la o clasare mai bună la Milano, dar din păcate munții mi-au rămas în picioare. Am învățat să îmi gestionez mai bine forțele, plus că un mare tur îți schimba fizicul. Am acumulat mai multă experiență care sper să mă ajute în următoarele curse”, a declarat Eduard Grosu pentru ciclism.ro.

TTT

Rutierul celor de la Nippo – Vini Fantini a reușit să obțină un loc 5 în etapa a 13-a, încheiată la Forli, dar și alte două clasări în primii 15 în etapele 10 și 21. La final, rutierul nostru a terminat pe locul 17 în clasamentul sprinterilor cu cele 57 de puncte adunate.

Celălalt român ce a luat startul în Giro, Serghei Tvetcov, s-a remarcat în evadarea din etapa a 5-a, desfășurată între La Spezia și Abetone. Rutierul celor de la Androni-Sidermec a încheiat primul său mare tur pe locul 139 în clasamentul general.

”Pentru mine, cele mai grele momente au fost etapele de dinaintea zilelor de pauză, însă nu mi-a fost frică nici un moment că nu voi reuși să termin cursa. Un mare tur te face să devii un ciclist mai matur, corpul tău suferă schimbări importante, la fel ca și psihicul”, ne-a spus Serghei Tvetcov. ”Prezența lui Edi a fost una benefică, mai stăteam de vorbă când ne aflam în același grup”, a adăugat rutierul lui Androni-Sidermec.

Tvetcov evadare Giro

Atât Grosu, cât și Tvetcov, vor participa între 1 și 5 iulie în Turul Sibiului, cea mai importantă cursă de ciclism din țara noastră, ambii venind în această competiție cu gânduri mari.

”În Turul Sibiului cu siguranță vin cu un obiectiv clar: victorie de etapă. Și, de ce nu, chiar 2-3. Voi merge să văd prima etapă deoarece cred că pe ultima cățărare nu se va face o diferență atât de mare încât să nu mai poți reintra în grup și disputa sprintul final. Mă mai tentează și prologul, care este cam ceea ce-mi place. Iar ultima etapă este clară, cel puțin pe hârtie este o etapă pentru sprinteri. În rest, în etapele de munte, voi încerca să-mi salvez picioarele și să mă recuperez cât mai mult”, a declarat Eduard Grosu.

De cealaltă parte, Serghei Tvetcov vine la Sibiu cu gândul la clasamentul general: ”Atât eu, cât și echipa, vrem să obținem un rezultat cât mai bun în Turul Sibiului”.

Cea de-a 5-a ediție a Turului Sibiului va debuta pe 1 iulie cu un prolog în centrul istoric al orașului, iar pe lângă echipele lui Grosu și Tvetcov, la start se vor mai afla încă două echipe ce au participat în Turul Italiei anul acesta – Southeast și CCC Sprandi.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.