Van Avermaet îl învinge pe Sagan în prima bătălie a anului pe pavate

Publicat de pe data de 27 Feb 2016 în Galerie articole, Sosea, Stiri. Puteţi urmări tot ce se comentează pentru acest articol prin RSS 2.0. Puteţi lăsa un comentariu/răspuns acestui articol.

Greg Van Avermaet câștigă Omloop Het Nieuwsblad în fața lui Sagan și Benoot

Greg Van Avermaet câștigă Omloop Het Nieuwsblad în fața lui Sagan și Benoot

Omloop Het Nieuwsblad a deschis astăzi sezonul clasicelor pe pavate, iar spectacolul nu a lipsit din cursa belgiană, în ciuda faptului că suntem abia la sfârșitul lunii februarie.

După cum era de așteptat, grupul câștigător s-a desprins de restul plutonului pe Taaienberg, cu aproape 60km înainte de final, Luke Rowe (Sky) fiind cel care a inițiat acțiunea, urmat imediat de tânărul Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Greg Van Avermaet (BMC) și Peter Sagan (Tinkoff). Cei patru i-au prins repede pe evadații plecați în față încă de dimineață, iar dintre aceștia doar Alexis Gougeard (AG2R) a reușit să reziste alături de cei care aveau să își dispute victoria la final, francezul de 22 de ani făcând o cursă formidabilă.

Cum Etixx-QuickStep, LottoNl-Jumbo și Katusha au ratat evadarea, acestea au trecut la trenă în pluton, însă în ciuda eforturilor susținute, în special a celor de la Etixx, Sagan și compania nu au mai putut fi ajunși. Greg Van Avermaet a fost cel care a lansat sprintul final, cu Peter Sagan și Tiesj Benoot imediat în roata sa, însă ambii au fost incapabili de a-l depăși pe rutierul de la BMC. Luke Rowe a terminat pe locul 4, iar eroul zilei, Alexis Gougeard, pe poziția a 5-a.

Eduard Grosu s-a aflat și el în cursă pentru Nippo-Vini Fantini, ciclistul nostru trecând linia de sosire al 106-lea, al doilea cel mai bine clasat ciclist al echipei italiene.

Rezumatul cursei:

Lasaţi un comentariu

Articole recente

Ştiri din ciclism

Autentificare / Copyright © 2006 - 2016 ciclism.ro