Hepburn, felicitat de Bradley Wiggins
Hepburn, felicitat de Bradley Wiggins

Campionatele Mondiale de ciclism pe pistă se desfășoară în aceste zile în Lee Valley Velopark din Londra, iar cel mai interesant duel de ieri a fost lupta dintre Australia și Marea Britanie în proba de urmărire pe echipe.

Condusă de Bradley Wiggins, echipa gazdelor nu a putut opri Australia din drumul spre aur, cicliștii de la antipozi reușind să îmbunătățească recordul național în această probă. Alături de Wiggins, pentru britanici au pedalat Ed Clancy, Jon Dibben și Owain Doull, aceștia reușind chiar să înregistreze un timp mai bun decât australienii după 3000m parcurși. Michael Hepburn, Sam Welsford, Miles Scotson și Callum Scotson au recuperat ecartul de jumătate de secundă în ultimii 1000m și chiar au trecut linia de sosire cu un avantaj de 1s.

Echipa Danemarcei a obținut bronzul, după o victorie categorică în fața Italiei, un succes la care a contribuit din plin Lasse Norman Hansen, campionul olimpic în proba de omnium.

”Va trebui să obținem un timp mai bun cu 3s pentru a fi siguri de aur la Jocurile Olimpice de la Rio”, a declarat Hepburn la final. ”Dacă ne uităm la ultimele Olimpiade, cine a câștiga la Mondiale, s-a impus și la Jocurile Olimpice. Nu cred neapărat că este un șablon, mai avem mult de muncit până acolo”.

În celelalte probe ce și-au desemnat câștigătorii ieri, Laura Trott a adus prima medalie de aur Marii Britanii, după ce s-a impus la scratch, însă marea învingătoare a zilei a fost Germania prin Kristina Vogel și Joachim Eliers, care au câștigat probele de Keirin, respectiv contratimp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.