Evoluție fantastică pentru Serghei Țvetcov în Milano-Sanremo

Publicat de pe data de 19 Mar 2016 în Ciclism in Romania, Ciclismul in Romania, Galerie articole, Stiri. Puteţi urmări tot ce se comentează pentru acest articol prin RSS 2.0. Puteţi lăsa un comentariu/răspuns acestui articol.

Serghei Tvetcov

Serghei Țvetcov a realizat o bună propagandă sportului românesc astăzi, în Milano-Sanremo, prima clasică ”Monument” din sezon.

Cu tricoul de campion național pe umeri, Țvetcov a plecat încă din primii kilometri într-o evadare compusă din 11 rutieri, ce a avut un avans maxim față de pluton de aproape 11 minute. Odată cu apropierea cățărărilor decisive Cipressa și Poggio, avantajul acestora a început să se erodeze, iar unii dintre evadați au început să fie înghițiți de pluton. Serghei Țvetcov a rezistat în fruntea cursei peste 260km, fiind prins cu 30km înainte de final.

Chiar dacă a trecut linia de sosire cu peste 15 minute întârziere, performanța rutierului nostru este remarcabilă, iar efortul acestuia a fost cu siguranță unul colosal. Simpla încheiere a cursei de aproape 300km este o reușită pentru mulți cicliști, iar Țvetcov merită felicitat pentru modul în care a promovat tricolorul într-o cursă transmisă în zeci de țări.

Finalul din ”La Classicissima” a fost unul intens, cu multe atacuri în ultimii 10km, însă nici unul care să reușească. Astfel, cursa s-a decis din nou la sprint, iar Arnaud Demare (FDJ) a profitat de căzătura lui Fernando Gaviria (Etixx-QuickStep) și de problemele mecanice ale lui Nacer Bouhanni (Cofidis) pentru a-și trece în cont cea mai importantă victorie din carieră. Este primul succes al unui francez în Milano-Sanremo din 1995 încoace, când Laurent Jalabert câștiga cursa.

După locul 3 din 2014, Ben Swift (Sky) și-a îmbunătățit rezultatul cu locul doi obținut astăzi. Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) a lansat primul sprintul, dar belgianul a prins doar ultima treaptă a podiumului. Kristoff a terminat pe 6, Sagan pe 12, Valverde pe 15, iar Cancellara pe 31.

Lasaţi un comentariu

Articole recente

Ştiri din ciclism

Autentificare / Copyright © 2006 - 2016 ciclism.ro