cannondale_trail20_singlespeed_biciclete_copii_fete_veloteca

Una din amintirile de care se leagă obligatoriu copilăria fiecăruia dintre noi, este bicicleta. De la momente în familie deprinzând tehnicile sale şi turele alături de cei dragi, până la întrecerile de pe stradă între prieteni, locul acestei simple, totuşi fascinante maşinării se află undeva lângă inima fiecăruia care a avut ocazia să o folosească. În esenţă nu s-au schimbat prea mult efectele, doar că în momentul de faţă a devenit mai greu să te hotărăşti care model să ajungă „căluţul de bătaie” al ‚urmaşului’ tău. Aşadar, în cele ce urmează, prezentăm ce avem spre alegere din ofertele de biciclete de copii ale magazinului online veloteca.ro!

Nu ai tu atâţia copii, câte modele de biciclete au ei

Să dedicăm câteva rânduri descrierii gamelor de biciclete pentru copii, din simplul motiv că oferta s-a diversificat foarte mult în ultimii ani. Momentan, o simplă căutare printre bicicletele de copii aduce după sine o listă mare de opţiuni – biciclete de copii din categorii precum mountain bike, cursiere, de oraş sau chiar ‚cruisere’. Deloc simplu de ales, deci. Alegerea tipului de bicicletă este o bucurie în sine, dar sunt şanse ca aceasta să fie condiţionată de mărimile disponibile. La prima vedere, deşi nu pare un subiect critic, discuţia privind mărimea reprezintă un punct central în decizia de achiziţionare a bicicletei, pentru că de raportul dintre mărimea bicicletei şi înălţimea copilului se leagă foarte multe aspecte – gradul de confort general pe bicicletă, manevrabilitatea în timpul mersului ba chiar şi acţionarea eficientă a mecanismelor bicicletei (de exemplu, dacă bicicleta e prea mare, sunt şanse ca întinderea palmei să nu îi  permită micuţului tău să opereze eficient cu frânele şi schimbătoarele). Pentru siguranţă mai mare, tabelul de mai jos îţi oferă nişte linii generale privind mărimea biciclete în funcţie de vârsta copilului, fireşte considerând înălţimea obişnuită a vârstei:

diametru roata

Cât despre alte trăsături ale bicicletelor, în cazul celor pentru copii foarte mici nu se poate vorbi de diferenţe fundamentale între cele pentru băieţi şi cele pentru fete, afară de colorit şi, într-o anumită măsură, accesorii. Ce ar mai fi relevant de amintit se leagă de greutate, în sensul că datorită ofertei bogate, cu tehnologii împrumutate de la modelele pentru adulţi, şi bicicletele de copii au mai pierdut din grame, fiind astfel mai uşor de pus în mişcare, manevrat şi transportat.

 Veloteca te cheamă la joacă… sau la concurs

Dintre bicicletele care şi-au făcut loc în depozitul „velotecarilor”, am spicuit câteva în funcţie de destinaţia lor într-o direcţie sau alta.

Bicicleta de copii Merida Matts J24 Team 2016

bicicleta_merida_MATTS_J24_TEAM_BLACK_MY2016_veloteca

 

Reprezintă probabil una dintre cele mai performante biciclete pentru copii disponibile actualmente pe piaţă. Cei de la Merida şi-au dotat micuţa campioană cu frâne pe disc hidraulice, care opresc eficient bicicleta, un tren de rulare cu 18 viteze şi o furcă cu suspensii. Realizată din aluminiu special, Matts J24 Team poate trece pasul spre lumea mountain biking-ului de performanţă, fiind un model unisex.

Bicicleta de copii Merida Matts J24 Race 2016 pentru fete

Fiind dintr-o clasă medie, Matts J24 Race pentru fete reuneşte trăsăturile minime de performanţă care asigură o experienţă de pedalat plăcută – cadru din aluminiu, tren de rulare cu 9 viteze şi frâne V-Brake, recunoscute pentru eficienţa lor. Totodată, pedalele cu platformă lată asigură o aderenţă crescută a tălpii şi ajută la un transfer mai bun al puterii cu care se apasă în pedale.

Bicicleta de copii Merida Matts J20 Race 2016

bicicleta_merida_MATTS_J20_RACE_ORANGE_MY2016_veloteca

În lumea roţilor de 20 de inch, lucrurile se simplifică, modelele prezentând caracteristici mai degrabă orientate spre durabilitate şi fiabilitate. Acesta este şi cazul bicicletei Merida Matts J20 Race, care foloseşte un cadru din aluminiu rezistent de mărime mică şi o tijă de şa generoasă, care permite reglarea într-un interval de înălţime larg. Cu alte cuvinte, se poate folos şi când cel/cea mic/ă e micuţ/ă, şi când creşte!

 

Bicicleta de copii Corratec X-Vert Teen 24 2016

bicicleta_corratec-xvert_teen_24_2016_veloteca

Nici germanii de la Corratec nu se abţin de la implicarea activă într-ale bicicletelor pentru copii. X-Vert Teen 24 se remarcă drept o propunere de luat în seamă pentru copii care ar fi mai degrabă încurcaţi de un mountain bike de adulţi, dar care deja vor să aibă de-a face cu mecanisme dezvoltate: tren de rulare cu 14 viteze, furcă cu suspensii şi frâne V-Brake. În acelaşi timp, mărimea medie a cadrului şi tija de şa lungă permit jonglarea cu înălţimea şeii, astfel că bicicleta se poate adapta cu brio diferitelor dimensiuni ale corpului.

 

Bicicleta de copii Cross Speedster 24” pentru băieţi

cross_speedster24_baieti_biciclete_copii_veloteca

Tot din eşalonul bicicletelor care sunt dedicate vârstei premergătoare folosirii bicicletelor pentru adulţi, prezentăm un model blând cu bugetul – Cross Speedster. Nu e tocmai cel mai uşor, însă la capitolul funcţionalitate se prezintă decent, venind cu un tren de rulare cu 18 viteze, mai mult decât suficiente pentru a aborda variate tipuri de teren.

 

Bicicletele de copii Cannondale. Surprizele anului 2016

cannondale_trail20_singlespeed_biciclete_copii_fete_veloteca

Pentru CONCURENTul care te surprinde: numele spune totul. Cannondale Race 24, este bicicleta de concurs cu roţi de 24”, extrem de uşoară şi extrem de rezistentă, concepută să îi facă pe micii concurenţi să ducă provocarea la un nivel superior!

Pentru RIDERul care te surprinde: sfâşie asfaltul şi formează adevăraţi curenţi de aer pe unde trece biciclistul care încalecă o bicicletă Cannondale Street 24! Cu 21 de viteze, furcă model Lefty cu un singur braţ, frâne pe disc ‘patru anotimpuri’, piesa asta este o bicicletă de stradă cum nu mai e alta…

Pentru CĂLĂUZA care te surprinde: cu un cadru de categorie uşoară, cu design inspirat de cursele de maraton, bicicleta Cannondale Trail 16 este alegerea inteligentă pentru ‘aventurele’ off-road.

FIECARE PUŞTI MERITĂ O SUPER-BICICLETĂ!
De la micuţa Trail 16 până la sălbatica Race 24, există câte o bicicletă pentru fiecare vârstă, purtând semnătura componentelor Cannondale de înaltă performanţă.
De la cadre groase de aluminiu, până la suduri fine şi tuburi superioare supradimensionate, moştenirea Cannondale pentru performanţă este evidentă de-a lungul întregii linii pentru copii.

Sperăm că am dat câteva informaţii utile şi alegerea unei biciclete de copil nu va fi acum dificilă. Când dai comanda online pentru o bicicletă de copil, te poţi folosi de filtrele de mărci, mărimi şi echipări aflate în meniul din partea stângă a paginii.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.