giro 11
Diego Ulissi (Lampre-Merida) s-a impus în etapa a 11-a din Turul Italiei 2016, dintr-un grup de trei din care au mai făcut parte tricoul roz, Bob Jungels (Etixx – Quick-Step), şi Andrey Amador (Movistar), locul doi la general. Tom Dumoulin, fostul lider al cursei, a fost nevoit să abandoneze astăzi la mijlocul rundei în urma unor răni provocate de şa pe parcursul ultimelor zile.

Cu un traseu în mare parte plat, între Modena şi Asolo, în lungime de 227 de km, cu doar câteva urcări în partea finală, cei mai mulţi rutieri se aşteptau la o etapă liniştită. Cu toate acestea, trei rutieri au avut curajul de a se avânta într-o evadare, care părea să nu aibă nicio şansă: Vegard Stake Laengen (IAM), Anton Vorobyev (Katusha) şi Liam Bertazzo (Willier-Southeast). Cei trei evadaţi au tras foarte tare în faţă în primele două ore de cursă şi au ajuns la un ecart maxim de 10 minute în raport cu plutonul. Tot între cei trei ciclişti s-a dat lupta şi pentru cele două sprinturi intermediare, unde de fiecare dată primul a trecut Vorobyev.

În ultimii 30 de km echipele favoriţilor au trecut la trenă în pluton, în timp ce ecartul evadaţilor scăzuse la sub un minut. Chiar înainte de singura căţărare repertoriată a zilei, o căzătură în mijlocul plutonului a redus grupul la maximum 50 de ciclişti. Printre cei care au rămas în urmă s-au numărat Domenico Pozzovivo (AG2R) şi Michele Scarponi (Astana), care saflau în acel moment în a doua partea a plutonului. De asemenea, Evgeni Petrov (Tinkoff) s-a ales cu o factură de claviculă, în urma aceluiași incident. Pozzovivo, liderul lui AG2R în Giro urma să termine cursa la peste 1 minut în raport cu ceilalți favoriți.

Pe căţărarea Forcella Mostaccin (categoria 4, 3.5 km lungime, pantă medie de 7,5%), Orica-GreenEDGE și Movistar au condus plutonul pe urmele evadaţilor, care au fost prinşi chiar pe primele pante. Aproape de finalul urcării, Steven Kruijswijk (Lotto-Jumbo) a accelerat şi a început primul coborârea foarte tehnică ce a urmat. Vincenzo Nibali (Astana) a riscat cel mai mult şi s-a desprins de grupul favoriţilor, din care făceau parte nouă rutieri, alături de Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) şi Alejandro Valverde (Movistar). Cei trei nu au putut pune mai mult de câteva secunde între ei şi grupul urmăritor, iar acţiunea lor a fost anihilată pe trena fantastică a tricoului roz, Bob Jungels.

Cu 5 km înainte de sosire, pe o căţărare nerepertoriată, colegul lui Valverde, Andrey Amador a atacat, cu Jungels imediat pe urmele sale. Alături de cei doi avea să vină şi Diego Ulissi (Lampre-Merida). Anulându-şi orice şansă la victorie, Bob Jungels a dus trenă în permanenţă şi l-a lăsat cu poarta goală la final pe Ulissi, care şi-a trecut în cont a doua victorie de etapă în Turul Italiei 2016. Din grupul urmăritor bătălia pentru locul 4 s-a dat între Nizzolo (Trek-Segafredo) şi Sonny Colbrelli (Bardiani), cel dintâi având şi câştig de cauză.

Eduard Grosu, a sosit la peste 11 minute de Diego Ulissi, pe locul 92 în etapă.

Clasamentul etapei a 11-a:

  1. Diego Ulissi (Lampre-Merida) 4h56’32”
  2. Andrey Amador (Movistar) ,,
  3. Bob Jungels (Etixx – Quick-Step) ,,
  4. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) +13”
  5. Sonny Colbrelli (Bardiani CSF) ,,
  6. Matteo Trentin (BMC) ,,
  7. Sacha Modolo (Lampre-Merida) ,,
  8. Enrico Battaglin (LottoNl-Jumbo) ,,
  9. Tim Wellens (Lotto Soudal) ,,
  10. Alejandro Valverde (Movistar) ,,

Clasamentul general:

  1. Bob Jungels (Etixx – Quick-Step) 45h16’20’
  2. Andrey Amador (Movistar) +24”
  3. Alejandro Valverde (Movistar) +1’07”
  4. Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo) ,,
  5. Vincenzo Nibali (Astana) +1’09”
  6. Rafal Majka (Tinkoff) +2’01”
  7. Ilnur Zakarin (Katusha) +2’25”
  8. Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) +2’43”
  9. Gianluca Brambilla (Etixx – Quick-Step) +2’45”
  10. Diego Ulissi (Lampre-Merida) +2’47”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.