După 20 de etape epuizante, cicliștii au ajuns astăzi pe faimosul Champs-Élysées, într-o ultimă rundă a Turului Franței 2016 ce avea o singură necunoscută: câștigătorul de etapă.

Andre Greipel (Lotto Soudal) a făcut ca suferința din Alpi să merite și s-a impus la sprint în fața lui Peter Sagan (Tinkoff) și a lui Alexander Kristoff (Katusha). Mare favorit pe hârtie înaintea zilei, Marcel Kittel (Etixx – Quick-Step) a spart pe piatra cubică de pe bulevardul parizian și nu a mai avut suficientă putere să se implice în lupta pentru victorie.

Chris Froome a trecut linia de sosire vizibil emoționat alături de cele 8 ajutoare de nădejde ce au făcut să pară cea de-a treia victorie a britanicului în Turul Franței ca fiind și cea mai facilă de până acum. Trăgând linie, liderul celor de la Sky nu a fost nevoit în nici un moment pe parcursul acestui Tur să își pună în practică celebrele atacuri năucitoare de pe cățărări, avansul său față de Romain Bardet (AG2R) și Nairo Quintana (Movistar) fiind creat în principal la contratimp și pe coborâre. Cu acest succes, Froome îl depășește pe Alberto Contador la numărul de succese în Le Tour și se apropie la două lungimi de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain.

Surprizele plăcute ale ediției 2016 au fost Bardet, ce readuce Franța pe podiumul Marei Bucle după un an de absență, și Adam Yates (Orica-BikeExchange), care a confirmat talentul uriaș pe care îl are cu un loc 4 în clasamentul general la numai 23 de ani.

Peter Sagan (Tinkoff) a câștigat pentru a cincea oară consecutiv clasamentul pe puncte, în timp ce colegul său, Rafal Majka, și-a trecut în cont al doilea succes în ierarhia cățărătorilor.

Așa cum se întâmplă de ceva ani deja, Turul Franței rămâne cursa care te face să aștepți cu nerăbdare Turul Spaniei, acolo unde cicliștii vin cu mai puțină presiune, iar spectacolul este nelipsit an de an. Lista de start provizorie este din nou foarte ofertantă în Vuelta, cu Alberto Contador, Joaquim Rodriguez, Thibaut Pinot, Steven Kruijswijk și Esteban Chaves deja confirmați, alături de care sunt șanse destul de mari să apară și Chris Froome, Nairo Quintana, Fabio Aru și Alejandro Valverde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.