Peter Sagan (Tinkoff) a obținut al 3-lea succes de etapă în ediția din acest an a Turului Franței, după ce l-a depășit la fotofiniș pe Alexander Kristoff (Katusha), la Berna. Sondre Enger (IAM) a completat podiumul etapei.

Ultima rundă înainte de ziua de pauză i-a purtat pe cicliști peste granița cu Elveția, pe un traseu fără mari dificultăți, însă cu un final în ușoară cățărare, potrivit unor rutieri de clasice. Tony Martin și Julian Alaphilippe s-au decis să încerce marea cu degetul și au plecat în evadare pentru un contratimp în doi ce avea să dureze mai bine de 170km. Mai multe echipe ce vizau victoria astăzi și-au dat mâna pentru ai printre pe cei doi cicliști de la Etixx – Quick-Step, printre acestea aflându-se Katusha, Tinkoff sau Direct Energie. Trena acestora a anihilat în cele din urmă acțiunea lui Martin și Alaphilippe cu aproximativ 20km înainte de final.

Rui Costa (Lampre-Merida) a încercat o acțiune solitară în ultimii 15km, însă și aceasta a fost neutralizată de pluton chiar la intrarea în Berna. A urmat o urcare pe piatră cubică urbană, unde Sep Vanmarcke (LottoNl-Jumbo) și Ramunas Navardauskas (Cannondale-Drapac) au atacat furibund, însă fără succes. Ultimul kilometru a revenit pe un fals plat, Alejandro Valverde (Movistar) fiind cel care a încercat să îi surprindă pe sprinterii rămași în grup cu o accelerare în ultimii 400m, însă spaniolul nu a rezistat în fața lui Kristoff și Sagan, care și-au disputat victoria de etapă pentru câțiva milimetri. În cele din urmă, Sagan a fost declarat învingător, iar slovacul își consolidează poziția de lider în clasamentul pe puncte.

Mâine este zi de pauză în Turul Franței, cursa continuând de miercuri cu o serie de patru etape montane ce vor fi decisive pentru clasamentul general.

Clasamentul etapei a 16-a:

1 Peter Sagan (Tinkoff)

4:26:02

2 Alexander Kristoff (Katusha)

,,

3 Sondre Holst Enger (IAM)

,,

4 John Degenkolb (Giant-Alpecin)

,,

5 Michael Matthews (Orica-BikeExchange)

,,

6 Fabian Cancellara (Trek-Segafredo)

,,

7 Sep Vanmarcke (LottoNl-Jumbo)

,,

8 Maximiliano Richeze (Etixx – Quick-Step)

,,

9 Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)

,,

10 Greg Van Avermaet (BMC)

,,

 

Clasamentul general:

1 Christopher Froome (Sky)

72:40:38

2 Bauke Mollema (Trek-Segafredo)

+01’47”

3 Adam Yates (Orica-BikeExchange)

+02’45”

4 Nairo Quintana (Movistar)

+02’59”

5 Alejandro Valverde (Movistar)

+03’17”

6 Romain Bardet (AG2R)

+04’04”

7 Richie Porte (BMC)

+04’27”

8 Tejay Van Garderen (BMC)

+04’47”

9 Daniel Martin (Etixx – Quick-Step)

+05’03”

10 Fabio Aru (Astana)

+05’16”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.