Rohan Dennis își apără titlul național la contratimp

Sezonul de șosea a început astăzi cu Campionatele Naționale ale Australiei și proba de contratimp individual în care Rohan Dennis și-a spulberat din nou adversarii.

Rutierul de la BMC a oprit cronometrul la 50min59s, fiind mai rapid cu aproape un minut față de Luke Durbridge și cu 1min38s în raport cu Ben Dyball. La fete, Katrin Garfoot (Orica-Scott) a fost cea mai puternică, australianca fiind încadrată pe podium de Shara Gillow și Kate Perry.

Sunweb și UAE Abu Dhabi și-au prezentat noile echipamente

Echipa lui Tom Dumoulin, ce începând cu acest sezon se va numi Sunweb, și-a prezentat astăzi echipamentul pentru 2017. Acesta nu a suferit modificări majore, aceleași culori alb și negru ce vor domina plutonul în 2017 fiind alese și de către echipa cu licență germană.

Pentru aceeași cromatică a optat și fosta Lampre-Merida, actuală UAE Abu Dhabi. Rui Costa, Diego Ulissi sau Louis Meintjes vor îmbrăca în acest sezon un echipament în care nu a fost utilizată prea multă imaginație și care va crea multe confuzii pentru spectatori. Așteptăm cu nerăbdare și noul echipament al celor de la Trek-Segafredo, o altă formație ce a preferat în ultimii ani negrul și albul.

Tom Boonen începe ultimul său sezon în Argentina

Cel mai prolific rutier de clasice din ultimii 10 ani are un singur obiectiv în 2017: încă o victorie în Paris-Roubaix. Însă până în aprilie, Tom Boonen va încerca să ajungă la cea mai bună formă participând în câteva curse pregătitoare.

Turul San Juan (24-29 ianuarie) va fi prima competiție pentru belgian în acest an, după ce Turul Qatarului a fost anulat. Liderul echipei Quick-Step Floors vizează al 5-lea succes în Paris-Roubaix în primăvară, ceea ce l-ar desprinde de Roger De Vlaeminck cu o lungime și l-ar face liderul absolut la numărul de victorii în Infernul Nordului.

Pe lângă Boonen, echipa belgiană îi va mai trimite în Argentina pe Fernando Gaviria, Maximiliano Richeze, neo-profesionistul Rémi Cavagna, Tim Declercq și Pieter Serry.

Androni-Sidermec semnează cu unul dintre cei mai promițători tineri cicliști

Kevin Rivera este puștiul minune cu care echipa lui Gianni Savio a semnat pentru 4 sezoane. La numai 18 ani, costa-ricanul l-a convins pe managerul celor de la Androni-Sidermec să îl aducă în Italia și să îi ofere șansa de a se afirma în ciclismul european.

Androni a mai crescut de-a lungul timpului câteva talente ce au ajuns mai apoi la echipe mari, iar aici îi menționăm pe Diego Rosa, Fabio Felline sau Jose Rujano, care sunt probabil cele mai bune produse ale lui Gianni Savio. În actualul lot al echipei italiene se mai află un tânăr cu potențial foarte mare, Egan Bernal, câștigătorul Turului Bihorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.