Sâmbătă, Michal Kwiatkowski (Sky) a câștigat clasica Strade Bianche. Polonezul a reușit performanța de a se impune pentru a doua oară (2014, 2017) pe celebrele serrati, de data aceasta în fața lui Greg Van Avermaet (BMC) și Tim Wellens (Lotto Soudal). Victoria de astăzi a lui Kwiatkowski este strâns legată și de abandonul lui Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), principalul favorit în această cursă.

Evadarea zilei a fost compusă din Quentin Jauregui (AG2R), Truls Korsaeth (Astana), Jose Goncalves (Katusha – Alpecin), Mattia Frapporti (Androni), Simone Andretta (Bardiani) și, surprinzător, liderul echipei FDJ, Thibaut Pinot. Aceștia au ajuns la un avans maxim de 5 minute, care avea să fie spulberat în ultima parte a cursei.

În ultimii 50 de kilometri, Michal Kwiatkowski, Zdenek Stybar (Quick-Step Floors), Greg Van Avermaet și Tim Wellens au încercat în repetate rânduri să se distanțeze din grupul favoriților, dar fără succes. Însă, cu 15 kilometri înainte de sosire, polonezul Michal Kwiatkowski se desprindea decisiv din grupul principial și avea să se impună cu ușurință în această cursă.

Clasament Strade Bianche 2017

1 Michal Kwiatkowski (Team Sky) 4:42:42
2 Greg Van Avermaet (BMC) +15”
3 Tim Wellens (Lotto Soudal) +17”
4 Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) +23”
5 Tom Dumoulin (Team Sunweb) +1’26”
6 Luke Durbridge (Orica-Scott) ,,
7 Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) +1’29”
8 Tiesj Benoot (Lotto Soudal) +2’20”
9 Thibaut Pinot (FDJ) +2’23”
10 Scott Thwaites (Dimension Data) +2’52”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.