Etapa a cincea a Turului Spaniei a debutat astăzi la Benicassim. Cei 191 de rutieri aflați la start aveau de parcurs 175.7 kilometri. Încă imediat după depart reel, un grup numeros de cicliști s-a desprins și astfel s-a format evadarea.

Printre cei aflați în evadare, am regăsit nume precum Marc Soler sau Julian Alaphilippe, dar și pe Merhawi Kudus. În prima parte a zilei, Davide Villela și-a acontat în unanimitate toate cățărările etapei, iar, rutierul de Cannondale-Drapac și-a asigurat tricoul alb-albastru și pentru mâine.

Plutonul a rulat într-un ritm duminical, iar, spre finalul etapei era o certitudine faptul că unul dintre evadatori se va impune în etapă. Nu cu mult înaintea sprintului intermediar, Alexey Lutsenko și Marco Haller s-au desprins și exact în această ordine au trecut în dreptul sprintului intermediar.

Finalul zilei a adus o ușoară ascensiune în ultimii kilometri. Lutsenko s-a desprins de Haller, care, nu a mai avut suflul necesar pentru a se duela pentru victoria de etapă. În cele din urmă, Alexey Lutsenko a fost marele învingător al zilei, în timp ce, Merhawi Kudus și Marc Soler l-au urmat, dar, la o distanță considerabilă.

Matej Mohoric și Alexis Gougeard au completat topul primilor cinci, în timp ce, în primii zece, i-am mai regăsit, în ordine, pe Marco Haller, Julian Alaphilippe, Jetse Bol, Matvey Mamykin și Jeremy Maison.

La câteva secunde după ce ultimii din top zece au sosit, a venit rândul ca primii favoriți să sosească. Alberto Contador a condus grupetto-ul din care, au mai făcut parte Chris Froome, Michael Woods și Esteban Chaves. De cealaltă parte a monedei, marii învinși ai zilei au fost Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Romain Bardet și frații Yates, toți cei cinci pierzând timp prețios în comparație cu liderul cursei, Chris Froome.

Clasamentul general a suferit modificări substanțiale după această etapă. Singura constantă este dată de tricoul roșu deținut în continuare de Chris Froome. El este urmat acum de Tejay van Garderen și Esteban Chaves, în timp ce, Nicolas Roche și David de la Cruz completează top cinciul. Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Adam Yates, Simon Yates și Michael Woods sunt ceilalți rutieri clasați în top zece.

Celelalte tricouri distinctive au rămas pe umerii acelorași deținători. Matteo Trentin își păstrează tricoul verde, în fața lui Vincenzo Nibali și Alexey Lutsenko, marele învingător al zilei. De asemenea, Davide Villela rămâne cu tricoul alb-albastru destinat celui mai bun cățărător. Italianul de la Cannondale-Drapac este urmat de Luis Guillermo Mas Bonet și Alexandre Geniez. Chris Froome rămâne și el în posesia tricoului alb, dar, datorită faptului că deține tricoul roșu de lider, tricoul alb va fi purtat în continuare de Esteban Chaves.

Turul Spaniei va continua mâine cu etapa a șasea care se va desfășura între localitățile Villareal și Sagunto, pe o distanță de 204.4 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.