Ediția din 2017 a Turului Spaniei a debutat astăzi cu contratimpul individual de la Nimes. Un traseu de aproximativ 14 kilometri îi întâmpina pe cei 198 de rutieri. La ora locală 17:30, Manzana Postobon a fost prima echipă care a luat startul în Vuelta.

O primă referință a fost semnată e Lotto Soudal, cu un excelent timp de 16:22. În scurt timă, Team Sunweb a coborât timpul cu 18 secunde. Bucuria germanilor a fost de scurtă durată. Quick-Step Floors a obținut același timp cu Team Sunweb, dar, grație cronometrajului la sutimi existent în proba de contratimp, belgienii preluau inițiativa.

Între timp, marii favoriți porneau și ei la drum. Team Sky părea capabilă să dărâme clasamentul. Până ca echipa lui Froomey să ajungă la finish, BMC Racing devenea primul team care cobora sub 16 minute la Nimes. Echipa americană a stabilit ceea ce avea să fie referința zilei. 15:58.

La ceva mai mult de două ore distanță după startul primei echipe, lua startul și ultima. Totodată, Alberto Contador pornea la drum în ceea ce se presupunea a fi ultimul său mare tur al carierei. La finish, Team Sky sosea cu Chris Froome în frunte, dar, din nefericire pentru ei, nu și cu tricoul roșu. Britanicii s-au clasat doar pe patru la nouă secunde în urma învingătorilor de la BMC Racing.

Marile dezamăgiri ale zilei au fost Trek-Segafredo și Astana. Astfel, liderii celor două echipe, Alberto Contador și Fabio Aru vor avea de recuperat timp substanțial dacă doresc să se lupte la tricoul roșu în Vuelta. Alături de BMC Racing, pe podiumul de premiere i-am regăsit pe Quick-Step Floors și pe Team Sunweb. Team Sky și Orica-Scott au încheiat topul primilor cinci, în timp ce, în primele zece echipe le-am mai regăsit pe Bora-Hansgrohe, Lotto Soudal, Movistar, Bahrain Meria și Katusha Alpecin.

În clasamentul individual, Rohan Dennis a fost cel care a preluat tricoul roșu de lider. Alături de el, în același ecart, mai regăsim alți cinci coechipieri de-ai săi, printre care Teejay van Garderen și Damiano Caruso. Topul primilor zece clasați este completat de patru rutieri de la echipa clasată pe locul secund, Quick-Step Floors.

Turul Spaniei va continua mâine cu etapa a doua care se va desfășura între localitățile Nimes și Gruissan, pe o distanță de 203.4 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.