Vlad Dascalu

Vlad Dascălu a încheiat pe poziția a 5-a ultima etapă din Cupă Mondială de XCO. Este a 3-a clasare în top 5 pentru ciclistul nostru în ediția din acest an a competiției de MTB.

Cursa rezervată riderilor sub 23 de ani de la Val di Sole a fost câștigată de italianul Nadir Colledani, urmat la peste un minut de letonul Martins Blums, care și-a asigurat cu această clasare victoria la general.

Dascălu a trecut linia de sosire pe locul 5, la 2 minute și 4 secunde de învingător, repetând astfel performanțele obținute în etapele de la Vallnord și Lenzerheide, unde a fost tot al 5-lea. În cursa cicliștilor sub 23 de ani a participat și Ede Molnar, care a terminat pe locul 91.

Cu un total de 120 de puncte și doar trei participări din șase posibile, Dascălu încheie pe un excelent loc 10 la general Cupa Mondială de XCO, la egalitate cu ocupantul locului 9.

La elite, Nino Schurter a ras tot în acest an, adjudecându-și în Italia a șasea victorie din tot atâtea posibile. Elvețianul l-a învins pe francezul Stephane Tempier cu 4s, în timp ce Julian Absalon a completat podiumul zilei. În cursa elitei masculine a participat și Lucian Logigan, ce a ocupat la final locul 81.

Shurter câștigă astfel Cupa Mondială pentru a 5-a oară în carieră, la o distanță astronomică de francezii Tempier și Marotte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.