Pentru doar a șasea oară în istoria Turului Spaniei, Tarragona urma să găzduiască un final de etapă. Până la ceea ce mulți considerau a fi un finish prielnic pentru sprinteri, plutonul avea să parcurgă aproape 200 de kilometri.

Startul s-a dat din Andorra, iar de azi încolo, Spania, urma să aibă exclusivitatea îndelung așteptată asupra Vueltei. La ora 13:00, plutonul a avut depart reel-ul, iar imediat după ce s-a fluturat steagul de start, au apărut și primele încercări de a forma o evadare.

Inițial, patru oameni au plecat la atac, dar, ulterior, încă un rutier li s-a alăturat efortului. Cei cinci au fost Stéphane Rossetto, Diego Rubio, Nicholas Schulz, Juan Felipe Osorio și Johan Le Bon. Evadarea a avut un avans maxim de ceva mai mult de șapte minute.

În spatele lor, plutonul condus de Team Sky rula într-un ritm duminical. Văzând că avansul crește deranjant de mult în favoarea celor cinci din frunte, Quick-Step Floors a preluat trena și instant, ecartul a scăzut dramatic.

Cu aproximativ 70 de kilometri rămași până la Tarragona, mica evadare s-a rupt în două. Un prim grupetto a fost format din Stéphane Rossetto și Diego Rubio, în timp ce, Nicholas Schulz, Juan Felipe Osorio și Johan Le Bon îi urmau la ceva mai mult de jumătate de minut.

În scurt timp, a urmat și unica cățărare a zilei. Stéphane Rossetto și-a adjudecat cele trei puncte, în timp ce, Diego Rubio și Juan Felipe Osorio au fost ceilalți care au punctat pe Alto de Belltall. Cu 50 de kilometri înainte de final, Rossetto și Rubio aveau încă o mică speranță că se vor impune la Tarragona. Avansul lor era de peste patru minute.

Între timp, Schulz, Osorio și Le Bon au fost prinși de plutonul tot mai rapid. Cu ceva mai puțin de 30 de kilometri înainte de final a avut loc și sprintul intermediar al zilei. De această dată, Diego Rubio a fost cel care a triumfat și a obținut punctele și secundele de bonificație. În spatele lui, Stéphane Rossetto și Wout Poels au fost ceilalți care și-au asigurat cadourile de la sprint.

Kilometru după kilometru, grație trenei asidue duse de Quick-Step Floors, plutonul scădea dramatic din ecartul ce-l separa de evadați. Wilco Kelderman este primul sonor din Vuelta care suferă o căzătură, dar, din fericire pentru olandezul de la Team Sunweb, el a fost capabil să continue cursa.

Cu puțin mai mult de zece kilometri, Rossetto încearcă să se descotorosească de colegul de suferință din evadare, dar, într-un ultim efort, Rubio îi răspunde cu aceeași monedă. Cu toate acestea, regruparea cu plutonul a fost inevitabilă, iar cei doi au fost înghițiți de rechinul condus de Quick-Step Floors.

Finalul etapei a fost plin de acțiune. Zakarin a spart, Pozzovivo și Dani Moreno au fost implicați într-un accident cu trei kilometri înainte de final. În cele din urmă, s-a ajuns și la ultimul kilometru. Sprintul le-a aparținut celor de la Quick-Step Floors, iar, în cele din urmă, Matteo Trentin a devenit cel de-al 100-lea om din istorie cu minim o victorie de etapă în toate cele trei mari tururi.

Juan Jose Lobato și Tom Van Asbroeck au completat podiumul de la Tarragona, în timp ce, în primii cinci, i-am mai regăsit, în ordine, pe Edward Theuns și Jens Debusschere. Sacha Modolo, Lorenzo Manzin, Søren Kragh Andersen,  Youcef Reguigui și Jetse Bol au fost ceilalți rutieri clasați în top 10.

Clasamentele generale au suferit modificări minore. La general, Chris Froome păstrează tricoul roșu pentru același avans minuscul de două secunde în fața trio-ului format din David de la Cruz, Nicolas Roche și Tejay van Garderen. La cățărători, Davide Villela de la Cannondale-Drapac rămâne deținătorul tricoului distinctiv. Singura modificare s-a produs în clasamentul tricoului verde, acolo unde, Matteo Trentin a devenit noul deținător al tricoului distinctiv destinat sprinterilor.

Turul Spaniei continuă mâine cu etapa a cincea care se va desfășura între localitățile Benicàssim și Alcossebre, pe o distanță de 175.7 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.