A treia etapă a Turului Spaniei a început la Prades Conflent Canigo, iar după 158.5 kilometri și o zi plină de cățărări dificile, plutonul urma să ajungă în Andorra. Imediat după start, un grup numeros s-a distanțat de plutonul principal. Printre aceștia, îl regăseam pe Thomas De Gendt, eternul evadator din Turul Franței.

De altfel, belgianul s-a impus și în prima cățărare a zilei, Col de la Perche. El a fost urmat de Davide Villela și Fabricio Barcello Ferrari. Ceva mai târziu în etapă, Coll de de la Rabassa urma să stabilească cine va fi purtătorul tricoului alb-albastru dedicat celui mai bun cățărător.

Davide Villela a fost cel care a plecat la sfârșitul zilei cu tricoul distinctiv, grație clasării pe locul secund de pe Coll de la Rabassa. Cele zece puncte aferente învingătorului de pe această cățărare au fost acontate de Alexandre Geniez. Podiumul a fost completat de Darwin Atapuma, unul dintre principalii pretendenți la victoria în clasamentul general.

Ultima cățărare a zilei a fost câștigată de Chris Froome. Britanicul a sosit al doilea în spatele lui Diego Rosa la sprintul intermediar de dinaintea cățărării finale a zilei. El a fost urmat de Esteban Chavez și Roman Bardet. De altfel, Froome a inițiat un atac devastator și a fost urmat doar de Chavez.

Vreme de câțiva kilometri, cei doi au încercat să meargă către o victorie sigură, dar, în cele din urmă, pe final au fost prinși și de Fabio Aru și Romain Bardet, cei care fuseseră lăsați la vatră inițial. În spatele lor, Vincenzo Nibali, Tejay van Garderen, Nicolas Roche, David de la Cruz și Domenico Pozzovivo au tras tare și ei și pe ultimii 600 de metri au făcut joncțiunea cu cvartetul fruntaș.

Prin urmare, dintre cei nouă rutieri aveam de-a face cu învingătorul de etapă. Vincenzo Nibali a sprintat nebunește, iar rechinul din Messina nu a mai avut rival și s-a impus în Andorra. La câteva lungimi de bicicletă, David de la Cruz și Chris Froome au completat podiumul, în timp ce, Romain Bardet și Esteban Chaves au sosit pe patru și cinci. În primii zece, i-am regăsit, în ordine, pe Fabio Aru, Nicolas Roche, Tejay van Garderen, Domenico Pozzovivo și Michael Woods. Aflat la ultima sa competiție din carieră, Alberto Contador a pierdut peste două minute și jumătate și a ieșit din calculele pentru victoria la general încă de la începutul Turului Spaniei.

În clasamentul general, Chris Froome a devenit noul deținător al tricoului roșu. Britanicul este urmat de David de la Cruz, Nicolas și Tejay van Garderen, toți cei trei situându-se la două secunde în urma lui Froome. Învingătorul de astăzi, Vincenzo Nibali completează top cinciul provizoriu, la un ecart de zece secunde în urma liderului. În primii zece, îi mai regăsim, în ordine, pe Esteban Chaves, Fabio Aru, Adam Yates, Domenico Pozzovivo și Romain Bardet.

Cu prilejul victoriei de astăzi, Vincenzo Nibali a preluat tricoul verde de la Yves Lampaert. Italianul de la Bahrain Merida are 31 de puncte, cu șase mai multe decât Lampaert și cu șapte peste compatriotul său, Matteo Trentin. Davide Villela conduce în ierarhia cățărătorilor după prima etapă montană. Italianul de la Cannondale-Drapac a acumulat 12 puncte și este urmat de Thomas de Gendt și Alexandre Geniez, cei doi învingători ale cățărărilor de astăzi.

Turul Spaniei va continua mâine cu etapa a patra care se va desfășura între localitățile Escaldes-Engordany și Tarragona, pe o distanță de 198.2 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.