Valentin Vasiloiu

România va fi reprezentată de patru cicliști la Campionatele Mondiale de Șosea de la Bergen, Norvegia.

Primul care va intra în scenă va fi juniorul Valentin Vasiloiu. Acesta va lua startul marți în contratimpul individual în lungime de 21.1km, probă programată începând cu ora 12:35.

„Pentru mine, cursa de la Campionatele Mondiale înseamnă foarte mult, deoarece mă voi lupta cu cei mai buni ciclişti din lume. Acum voi avea ocazia să văd care ese cu adevărat nivelul meu şi cu siguranţă voi căpăta multă experienţă”, a declarat Vasiloiu, 17 ani, pentru site-ul Federației.

Miercuri vom avea ocazia să îl vedem la lucru și pe Serghei Țvetcov în proba de contratimp, iar așteptările parcă sunt mai mari ca niciodată de la acesta după un sezon 2017 excelent în Statele Unite.

„Obiectivul meu este să fac o figură cât mai frumoasă. La contratimpul de miercuri voi încerca să confirm forma din cursele desfăşurate în Statele Unite. Proba de fond va avea 277 de kilometri, va fi o cursă lungă pentru toată lumea. Sper doar să fie o vreme frumoasă, ceea ce este destul de problematic în Norvegia”, a declarat Țvetcov.

În cursa de fond rezervată juniorilor și programată sâmbătă, lui Valentin Vasiloiu i se va alătura Denis Vulcan, proaspăt învingător în Vuelta a Talavera Junior. În aceeași zi va intra în luptă și Ana Covrig în cursa elitei feminine.

Punctul culminant al Campionatelor Mondiale de Șosea va fi duminică, când elita masculină va lupta pentru tricoul curcubeu pe un traseu în lungime de 277km. Acolo va lua startul din nou și Serghei Țvetcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.