Maros Bike

+ Reply to Thread
Page 5 of 8
FirstFirst ... 3 4 5 6 7 ... LastLast
Results 81 to 100 of 158

Thread: Arata ca-ti pasa!

Membru Senior myxtreme2012's Avatar

Default Re: Arata ca-ti pasa!

Un concert folk poate fi şi unul fericit: par example un concert Ada Milea
    "Singura cetate care nu se poate cuceri cu sila e sufletul omului"

Obosit nascut animaloo's Avatar

nedorind sa intru intr-o polemica despre imbecilizarea folkului, imbecilizare realizata de fostul regim, existara si folkari calumea (sterian ar fi o idee). Ada milea face un fel de muzica + teatru.
    Pedaland deasupra unui cuib de tuici.

Membru Senior myxtreme2012's Avatar

Sunt foarte de acord cu tine iar prin exemplul cu Milea vroiam doar să precizez că nu toţi folkiştii sunt trişti şi corect, face muzică+teatru cu un membru din trupa "Fără Zahăr" Bobo (Bogdan Burlăcianu).
    "Singura cetate care nu se poate cuceri cu sila e sufletul omului"

Membru Senior MirceaDP's Avatar

Quote Originally Posted by Le_Cube View Post
    Pe mine, mai mult decat incalzirea globala si risipa de resurse, ma ingrijoreaza viitorul genetic si intelectual al omenirii....
    Nu-ti bate capul. Conform Discovery, in "Lumea de maine" (este si azi de la 10 seara ceva, si de la 9 e ceva interesant) oamenii simpli vor fi o subspecie. Specia dominanta va fi cyborgul ... daca nu chiar robotul inteligent ... Sumbre perspective, dar nu chiar lipsite de sens. Eu sper totusi ca medicina sa progreseze in asa fel incat sa ramanem organici, chiar daca cu posibilitatea inlocuirii de organe/membre uzate/distruse. E posibila, teoretic, repararea cu nano-roboti, modificarea ADN-ului cu ajutorul unor virusi, etc.. Posibilitati sunt nenumarate. Si nu trebuie sa fim pesimisti. Daca am trecut cu bine de razboiul rece avem sanse sa ne descurcam si in viitor. Si viitorul e plin de minunatii. Astept cu interes o conexiune cu "calculatorul" (de fapt reteaua) fara tastatura/mouse (deja exista, si eu pot face una, doar ca nu stiu cat de eficienta ar fi ca viteza de lucru si de invatare ...), astept ca nano-medicina sa faca medicamente care sa mearga direct la problema (virus ca HIV, sau HCV, cum am eu, cancer, etc.) sau care sa permita cresterea unui nou rand de dinti, etc., etc.. Problema energetica ar putea fi definitiv rezolvata prin fuziune nucleara. Problema populatiei in exces prin migrare pe alte planete.

In fine, putem fi optimisti, chiar daca realitatea din rromanica nu e chiar asa roza. Exista canale TV demne de urmarit si accesibile (Discovery, toate, National Geografic, etc.) + internet, asa ca oamenii pot sa se destepte. Daca chiar nu vor, treaba lor. E nevoie si de oameni pt.sapat santuri, dus gunoiul, etc., etc.. Noi sa fim sanatosi, prietenosi cu mediul si productivi din toate punctele de vedere, astfel incat sa contribuim la o lume de maine mai buna si mai frumoasa

Membru Senior rocky_marian's Avatar

Quote Originally Posted by Heinz 28 View Post
    Adica tie ti-ar conveni ca in anumite zile sa circule anumite masini in functie de numarul de inmatriculare?Asta e doar un exemplu.

Marine,ce zici tu reprezinta o idee comunista.
    Nu trebuie sa se implice statul in limitarea consumului.

Catalinm:ar fi bine sa inchid televizorul si sa scap de personajele mentionate insa si cand iei din casa dau de clonele lor .

Citeste si un rand mai jos dupa fraza la care ai dat quote.
    The road is my life.

Membru Senior Le_Cube's Avatar

Ce spun eu nu se refera la majoritatea oamenilor care posteaza aici, doar strict la cei multi care pica in acea descriere. Eu sunt impotriva controlului genetic asupra populatiei si selectiei antropice. Mie imi placea selectia naturala, nu cea antropica; n-am nevoie de un Hitler sau Stalin sa-mi zica cine trebuie sa traiasc si cine nu, in lipsa selectiei naturale trebuie sa intervina responsabilitatea individuala de a nu face copii atunci cand exista posibilitatea ca acestia sa nu fie sanatosi. Atentie mare!!! Chiar si geniile omenirii, prin copii lor oligofreni (in destule cazuri) au pus umarul la distrugerea viitorului, doar ca intr-o masura infima prin comparatie cu procentul mare de handicapati, degenerati si bolnavi genetic care nu sunt nici pe departe prea destepti. Problema aceasta nu are alta solutie viabila decat autocontrolul si in mare masura adoptia de copii atunci cand vreunul din cuplu are probleme transmisibile ereditar. Legal si moral nu poti si nu trebuie sa impiedici pe nimeni; sper ca de data aceasta sa fiu inteles asa cum am vrut sa ma exprim.

Partea cu educatia e si mai grava. Efectele sunt imediate si generalizate; chiar si in situatia ideala in care 10% din polulatie ar ignora noua "scala de valori" a societatii moderne, procentul de 90% ramas este imens si reprezinta o majoritate. Nu ma refer la oamenii simpli sau la cei care nu au avut sansa de a primi o scolarizare si educatie decenta; eu spun de marlani, care indiferent cat ii ignorati voi si va faceti ca nu exista si nu va afecteaza, ei continua sa existe, sa se promoveze si sa se inmulteasca intr-un ritm alarmant. Din partea acestor oameni eu spun ca-i inutil sa va asteptati la ceva benefic sau la schimbari de "mentalitate" sau comportament. Ei si descendentii lor vor continua sa deranjeze in jurul lor, sa faca mizerie, sa-si epateze prostia si proasta crestere, sa incalce legea si sa-si promoveze obiceiurile.
    Din pacate ma tem ca procentul lor in ziua de azi il depaseste cu mult pe cel al celor cu bun simt. Din nou, fiind acum in minoritate, nu vad ce solutie eficienta s-ar putea gasi pentru a redresa aceasta situatie.
    Interesele economice imediate sunt de a avea o populatie cat mai tampita, cat mai avida de lucruri pe care nu le merita si pe care nu si le permit - astfel, o populatie indatorata si sclava bancilor, guvernelor si marilor afaceristi - care nu pot vedea adevaratele nevoi, valori si idealuri.

Nu vorbesc de conspiratii sau alte prostii din acestea; eu sunt de parere ca omul este lenes, iar daca mediul ii permite, atunci el va excela in aceasta directie care atrage dupa sine prostia si restul valorilor. De-a lungul istoriei majoritatea populatiei nu a avut acces la cultura si educatie aleasa, insa bunul simt era larg raspandit. Exemplele variaza din Europa si pana in extemul orient - Japonia - unde prostia nu se putea ridica deasupra cuturii si educatiei (pedepsele pentru mitocanie erau destul de aspre). Poate nu siti, dar in China dinastica prefectii anumitor regiuni erau alesi dupa examene riguroase de literatura, istorie, caligrafie, oratorie si altele; in Europa antica situatie era oarecum asemanatoare, atat la greci cat si la romani - si din nou nu vorbim de exceptii sau de perioadele de declin pentru ca tocmai declinul este cel pe care ar trebui sa-l evitam.

In iarna lui 2007 catre 2008 am fost socat sa vad cum la un concert de craciun cu bilete pentru scopuri caritabile (unora) o mare doamna (respectabila a carei varsta ii scuza si prostia si curvia din tienerete) invitata acolo sau organizatoare, presedinte a nu-mai-stiu-carei fundatii sau societati culturale, multumea (adica pe romaneste "pupa in cur") pe amasadorul Italiei la Bucuresti, cu precizarea ca (textual, pentru ca socul a fost destul de mare si s-a imprimat permanent in minte) "in fond si Romania si Italia sunt tari vecine mediteraneene". Concluzia o trageti voi; Emil Constatinescu a bufnit in ras si greu s-a abtinut, insa toata sala a mai ras 2 minute dupa aceea.

Din pacate multe emisiuni "de cultura" la televizor, pe intenet sau in presa (cazul aricolelor pentru publicul larg) sunt facute de astfel de oameni, sunt pline de greseli si de foarte multe ori prezinta o imagine gresita sau cel putin deformata a subiectului. Acesti oameni reprezinta elita tarii, alaturi de mari savanti si academicieni fara opera (dar cu grade in securitate) si mai grav care-si dau cu parerea si spun o sumedenie de prostii.
    Pentru cei care nu sunteti din mediul academic, va recomand o carte a unui coleg de departament, Gheorghe Stratan, "Tara Bazaconiilor". Tara bazaconiilor. False valori in stiinta romaneasca
    Din 1993 (de cand e cartea pe care v-am recomandat-o) si pana in prezent situatia a escaladat pe noi culmi ale prostiei si implicit falsului si hotiei.

Va invit sa cititi cu atentie cele de mai sus, sa luati cartea ca pe un mic exemplu - ce-i drept reprezentativ - si sa-mi spuneti pe urma sa stau relaxat si sa nu ma ingrijorez, caci copii mei vor beneficia de o educatie (scolara) aleasa si de traditie in care vor invata despre contributia Andeei Esca la istoria si literatura Romaniei.

Toate bune!
    “Am avut din frageda pruncie obiceiul absolut vicios de a ma socoti altfel decat muritorii de rand. Acum, chestia e pe cale sa-mi reuseasca.” Salvador Dali

Velosof Trevizes's Avatar
    Blog Entries: 1

road runner Heinz 28's Avatar

totul e o propaganda nenorocita ca vom muri prajiti si sufocati pe pamant.
    DE DRAGUL MERSULUI PE 2 ROTI,TREBUIE SA TE FACI FRATE SI CU DRACUL,DAR TREBUIE SA AI GRIJA SA NU TE SI IA DRACUL
    http://www.youtube.com/watch?v=IiGaulmtzVU

TRISTA SUB UN POM,
    BICICLETA PARCA-I OM
    FARUL INDREPTAT IN ZARE
    ASTEAPTA SA MA SUI CALARE

Pe mine ma distreaza faptul ca pana in prezent sunt doua posibilitati oarecum acceptate:

1. Nu exista incalzire globala de natura antropica, doar mizerie si fum in orase.
    2. Exista o racire globala pe care omul o compenseaza prin efect de sera si de aceea nu ne indreptam spre o mica glaciatiune asa cum prevad anumite modele ca ar trebui sa se intample in prezent. De aceea nu observam variatii ale temperaturii medii la scala de zeci de ani sau secole.

Niciuna din variante nu le convinde ultraecologistilor. Nu vi se pare nostim ?!
    “Am avut din frageda pruncie obiceiul absolut vicios de a ma socoti altfel decat muritorii de rand. Acum, chestia e pe cale sa-mi reuseasca.” Salvador Dali

Membru Senior

Sa va zic si eu variantele mele:
    1 adoptam de buna voie o parte din masurile promovate de "ultraecologisti"(ignoram unele aberatii ale lor) reducem din consum, reducem din taierea padurilor sau din poluare, etc
    2 continuam cu atitudinea "Las-o ba ca merge asa! Da-o in Pastele ei de planeta, ce rau pot face 6.692.030.277 de furniici?"

In ambele cazuri nu ne costa nimic. Diferenta nu are rost sa o mai zic.

PS Daca nimeni nu sustine ca exista dovezi clare privind incalzirea globala voi contra cui argumentati?
    "The aim of argument, or of discussion, should not be victory, but progress."

Quote Originally Posted by Drysna View Post
    ...
    PS Daca nimeni nu sustine ca exista dovezi clare privind incalzirea globala voi contra cui argumentati?
    He he... asta chiar imi place. Poanta este ca multi sustin ca sunt dovezi clare, doar ca nu le au ei la indemana; exista ele pe undeva, sau macar ar trebui sa existe ca asa au citit ei intr-un ziar si au luat-o de buna.

Membru Senior csuporj's Avatar

Quote Originally Posted by Drysna View Post
    Impotriva alora care au pus deja taxa de inmatriculare de CO2 pe masinile noi (de incalzire globala, ca CO2-ul nu e toxic din cate stiu. Si ca de obicei, saracii platesc mai mult si la taxa asta. Adica daca iti iei o masina ieftina, ca doar o sa circuli putin, platesti vreo 10% din pretul masinii ca taxa de asta. Daca cumperi una scumpa, platesti un procent mult mai mic.) Si diverse alte taxe si restrictii de incalzire globala care au aparut sau vor aparea in curand. De exemplu interzicerea becurilor traditionale. Sau interzicerea sa cari salamul acasa din magazin in hartie intarita cu un strat de 0,01 mm de nailon. (Nu conteaza ca tot ce nu cumperi vrac e impachetat in plastic cat mai colorat. Ca doar plasticul in care sunt impachetate produsele vrac polueaza si fac mizerie. Si nici chimicalele pe care le mancam ca coloranti, arome, potentiatori de aroma, conservanti, emulgenti, indulcitori, nu sunt toxice.)

Taxe, taxe si taxe... impozite, biruri si tributuri.

Membru Senior csuporj's Avatar

@offtopic

(cumparam apa plata din magazin in loc sa avem o fantana/izvor public in fiecare localitate)

Kona Jake Rider catalinm's Avatar

Da, din pacate asta e una din marile probleme.
    In mijlocul oceanului Pacific este o zona imensa in care s-au strans milioane de tone de bucati de plastic.
    Si or sa se mai adune in continuare alte milioane de tone.
    E un documentar BBC in care e studiata problema asta si ni se arata acolo pasari care mor din cauza plasticului ingerat.
    Situatia este din ce in ce mai grava, desi are o rezolvare relativ simpla: sa bem apa de la robinet si sa investim milioanle de euro cheltuite pe plasticul de la sticle in purificarea apei care curge pe conducta.
    Oh well, whatever, nevermind...

Pe mine ma distreaza faptul ca pana in prezent sunt doua posibilitati oarecum acceptate:

1. Nu exista incalzire globala de natura antropica, doar mizerie si fum in orase.
    2. Exista o racire globala pe care omul o compenseaza prin efect de sera si de aceea nu ne indreptam spre o mica glaciatiune asa cum prevad anumite modele ca ar trebui sa se intample in prezent. De aceea nu observam variatii ale temperaturii medii la scala de zeci de ani sau secole.

Niciuna din variante nu le convinde ultraecologistilor. Nu vi se pare nostim ?!
    Nu mi se par nostime afirmatiile tale ci aiurea si periculoase. Indiferent din ce cauza este incalzirea globala (gaze cu efect de sera, activitate solara crescuta, modificare a orbitei terestre, etc.), e clar ca ea exista (oceanul Arctic se topeste vara mai mult ca oricand - http://en.wikipedia.org/wiki/Arctic_Ocean ; se vede deja cu "ochiul liber" schimbarea climei) si ca e periculoasa (el nino, tornade, incendii, desertificari, etc.), deci nu e absurd sa limitam emisia de CO2. E absurd sa negam/refuzam tot ce ne-ar afecta confortul nostru imediat ...

S-a declansat o moda a negarilor. Totul este negat, doar de dragul negarii. A "inceput" Zeitgeist cu religia, turnurile gemene si sistemul bancar, au venit unii cu efectul de sera (e si o carte SF aparent convingatoare: Next, de Michael Crichton), s-au tocat marunt energia atomica, E-urile din alimente, mai nou vaccinurile. Pai asa nimic nu mai e bun. Nici calculatorul/internetul, nimic. Sigur, unele teorii au si dreptate, cel putin partial, dar nu e cazul sa ne luam dusi de val si sa credem chiar orice gogosi doar pt.ca ne convin sau par interesante ... sau pt.ca sunt "la pachet" cu ceva corect.

Oamenii fac orice pt. a fi bagati in seama si e relativ usor sa se faca auziti, de cand cu internetul. Da, si eu pot fi considerat unul din aceia Dar eu nu vin sa va spun ce sa credeti/faceti ci vin (in general) si cu alte surse si va provoc sa va folositi creierul din dotare. Nu va pretind sa deveniti ultraecologisti. Nici eu nu sunt. Mie o atitudine de bun simt mi se pare sa incerci sa lasi cat mai putine "urme" ale trecerii tale, atat in drumetii cat si in general. Ce inseamna acel putin, depinde de fiecare. Orice stradanie in acest sens poate fi folositoare

Inchei cu una din sursele "indobitocirii" noastre: TV-ul. Eu nu ma mai uit la stiri decat la TVR, dar chiar si acolo se vorbeste de toxinele responsabile pt.astenia de primavara si se face Tema zilei cu acest subiect, dar nu se sufla un cuvintel despre rolul miscarii, in special in aer liber ... Se spune ca drumul la Cota 1400 e blocat de zapezi si se recomanda telecabina, etc.. Da ce, picioare nu au? Sau le dauneaza cumva? Se vorbeste despre surparile de la Malul cutare dar nu se analizeaza deloc cauzele. Cica topirea zapezilor si ploaia sunt de vina ... de parca doar acolo ploua si se topesc zapezi ... In acelasi Jurnal s-a dat si o stire din afara, cu ploi/furtuni care au devastat ceva insula (Malaga?), locatie de vacanta, dar acolo macar au spus (probabil preluat) ca devastarea ar fi fost mai mica daca oamenii nu se lacomeau sa-si faca n-spe constructii fara sa tina cont de mediu ... In fine, cat timp prostii sunt pe sticla si la putere, vai de capul nostru.

Tot n-am inteles de ce sunt aiurea si periculoase. Am citit totul de doua ori si tot n-am gasit greseala mea.

Tot n-am inteles de ce sunt aiurea si periculoase. Am citit totul de doua ori si tot n-am gasit greseala mea.
    Pai sugerezi (daca bine inteleg) ca nu exista incalzire globala ci mai degraba o posibila glaciatiune pe care trebuie sa o tinem in frau emitand cat mai mult CO2 ....

...
    2. Exista o racire globala pe care omul o compenseaza prin efect de sera si de aceea nu ne indreptam spre o mica glaciatiune asa cum prevad anumite modele ca ar trebui sa se intample in prezent. De aceea nu observam variatii ale temperaturii medii la scala de zeci de ani sau secole. ...
    Traducerea punctului 1. Exista, dar nu se datoreaza omului. Omul face mizerie in jurul sau, dar la nivel global, tot fortele naturii dicteaza incalzirea sau racirea.
    Traducerea punctului 2. Natura raceste globul si omul incalzeste comparabil cu ce raceste natura.

Ghetarii se topesc pe Pamant cu mult inainte sa calce piciorul omului pe lumea asta. Au avut o perioada de inghet in ultima glaciatiune (~40k ani i.e.n.), dupa care s-au apucat de topit la loc, cu mici variatii a vitezei in functie de miniglaciatiunile (evul mediu) si miniincalzirile (epoca antichitatii) care s-au tot alternat.

Tot n-am inteles de ce sunt periculoase afirmatiile mele si nici macar pentru cine.

Membru Senior paulrad's Avatar
    Blog Entries: 1

Quote Originally Posted by csuporj View Post
    (cumparam apa plata din magazin in loc sa avem o fantana/izvor public in fiecare localitate)
    În Băile Herculane sunt o grămadă de izvoare de apă plată, prin toate colţurile staţiunii. Localnicii de acolo beau apă plată îmbuteliată, evident, aceeaşi apă care curge la Izvorul din centru, doar că dau 2.5 lei pe ea ....
    Şi în loc să meargă la izvor, merg la magazin.

+ Reply to Thread
Page 5 of 8
FirstFirst ... 3 4 5 6 7 ... LastLast