Dacă vrei ceva mai răsărit, caută SH Plus, în Bucureşti am găsit la
Montrek. În general SH Plus vin cu lentile de schimb dar vezi pe
site-ul lor ce fel de lentile are fiecare model, că site-ul Montrek nu e foarte darnic cu detaliile.
RG Ultra (165 lei) îi am eu şi-s foarte mulţumit, vin cu un set de lentile fumurii sau albastre CAT 3, unul portocaliu CAT 1 şi unul transparent CAT 0, au lentila complet încastrată în ramă şi la capete au urechi de prindere a curelei textile (incluse), deci ţi-i poţi prinde pe după gît pentru siguranţă ceea ce mi se pare foarte util -- mai ales că rezolvă vechea dilemă "peste cureaua de la cască sau pe dedesubt". Sînt cam cei mai practici (şi mai ieftini) din ce văd acolo. Îi am cred că de vreo 4 ani şi i-am călărit peste tot (schi, bicicletă, munte) şi n-au nici pe naiba.
4020 şi 4220 sînt speciali de ciclism şi au cică sistem de reglare a mărimii şi unul mai deştept de aerisire. E drept că Ultra îmi sînt un piculeţ cam mari şi un sistem de reglare ar fi ajutat, dar de aerisire suplimentară n-am simţit niciodată nevoia. Nu mi s-au aburit niciodată şi i-am folosit inclusiv pe munte la 3000m şi -20C (bine, nu pentru schiat ci atunci cînd stăteam şi făceam poze iarna pe pîrtie). Bine, aici probabil depinde foarte mult de forma feţei fiecăruia şi dacă circulă aerul pe după lentile, Ultra nu au sistem special gîndit pentru aerisire deci dacă vi se lipesc perfect de faţă luaţi în considerare modelul 4020, care are.
RG 4000 sînt de munte, cu căptuşeală şi polarizaţi deci n-are rost pentru ciclism, iar 4030 sînt de vedere.
Toate modelele SH Plus vin cu cutie specială, cu bloc de burete pentru protecţie la interior, cu locuri speciale pentru lentilele de schimb şi cu săculeţ din material pentru curăţat lentilele. Toţi au lentila de policarbonat, deci risc minim în caz de accident cu ei la ochi.Toţi acoperă ochii perfect din toate unghiurile.