Salt la continut


Fotografie

Schimbare maneta schimbator


Subiect vechi!

Guest, au trectut mai mult de 180 zile de la ultima activitate în acest subiect de discuții, și este posibil să nu mai prezinte actualitate. Ești sigur că vrei să „dezgropi” subiectul cu un răspuns după atât de mult timp? • This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

#1 Alnaibii

Alnaibii

  Membru

 • Membru
 • PipPipPip
 • 75 postări
 • Localitate:Bucurestii din Deal

Postat 01 July 2009 - 14:41:25

Mi-am cumparat manete schimbator noi - Shimano Acera - 8 pinioane.
pe bicicleta am bloc cu 7 pinioane.
O sa am probleme la montaj/mers? sau pot sa blochez schimbatorul sa nu mearga pe ultima pozitie?

eu cred ca pot sa il blochez, dar ar putea fi o problema daca distanta dintre pinioane la bloc de 8 e diferita fata de cel la bloc de 7. iar daca e diferita, ar trebui sa schimb si lantul cu unul mai subtire.

ca sa rezum - distanta intre pinioane e mai mica la 8 decat la 7?

Multumesc
 • 0

#2 creizi

creizi

  flying Jumbo

 • Members
 • 683 postări

Postat 01 July 2009 - 14:56:54

Buna ziua si bine ai venit. S-a mai discutat aceasta problema pe forum si iti voi cita raspunsul dat de marius_eugen. (Se aplica si la 7-8 pinioane)

Intrebare:

se poate pune un shifter pt 9 pinioane (deore) pe 8 pinioane si sa ramana o pozitie libera?
in conditiile in care sa functioneze totul perfect

Raspuns:

Dupa cate stiu , latimea grupului pinioanelor de la 7 la 9 ar cam fi aceeasi si de asta ele sunt mai subtiri si necesita si lant si foi mai subtiri , astfel incat aceeasi distanta totala se imparte la numarul de pinioane pe care-l ai si pt care a fost proiectata maneta si schimbatorul , iar daca maneta are un pas de X valabil pt 8 pinioane , cu siguranta maneta de 9 pinioane va avea un pas Y , situatie in care X > Y , asta inseamnand ca la schimbarea treptelor va sari intre pinioane cate unul sau cate doua , schimbarea si pozitia schimbatorului nu va fi exacta !
Doar lantul si foile se potrivesc la 7 - 8 pinioane dupa cate stiu , dar trebuie sa ai grija de compatibilitatile astea !

Din experienta proprie, am facut si eu smecheria candva cu 7 pinioane scazand la 6 si nu am intampinat probleme extraordinare. Lantul e bine sa fie narrow/ingust.

Deoarece a mai fost discutata aceasta problema, voi inchide discutia. Pentru alte nelamuriri poti vizita Ai o intrebare tehnica?
 • 0Subiect vechi!

Guest, au trectut mai mult de 180 zile de la ultima activitate în acest subiect de discuții, și este posibil să nu mai prezinte actualitate. Ești sigur că vrei să „dezgropi” subiectul cu un răspuns după atât de mult timp?