Alnaibii

Schimbare maneta schimbator

Recommended Posts

Alnaibii    0

Mi-am cumparat manete schimbator noi - Shimano Acera - 8 pinioane.

pe bicicleta am bloc cu 7 pinioane.

O sa am probleme la montaj/mers? sau pot sa blochez schimbatorul sa nu mearga pe ultima pozitie?

eu cred ca pot sa il blochez, dar ar putea fi o problema daca distanta dintre pinioane la bloc de 8 e diferita fata de cel la bloc de 7. iar daca e diferita, ar trebui sa schimb si lantul cu unul mai subtire.

ca sa rezum - distanta intre pinioane e mai mica la 8 decat la 7?

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
creizi    1

Buna ziua si bine ai venit. S-a mai discutat aceasta problema pe forum si iti voi cita raspunsul dat de marius_eugen. (Se aplica si la 7-8 pinioane)

Intrebare:

se poate pune un shifter pt 9 pinioane (deore) pe 8 pinioane si sa ramana o pozitie libera?

in conditiile in care sa functioneze totul perfect

Raspuns:

Dupa cate stiu , latimea grupului pinioanelor de la 7 la 9 ar cam fi aceeasi si de asta ele sunt mai subtiri si necesita si lant si foi mai subtiri , astfel incat aceeasi distanta totala se imparte la numarul de pinioane pe care-l ai si pt care a fost proiectata maneta si schimbatorul , iar daca maneta are un pas de X valabil pt 8 pinioane , cu siguranta maneta de 9 pinioane va avea un pas Y , situatie in care X > Y , asta inseamnand ca la schimbarea treptelor va sari intre pinioane cate unul sau cate doua , schimbarea si pozitia schimbatorului nu va fi exacta !

Doar lantul si foile se potrivesc la 7 - 8 pinioane dupa cate stiu , dar trebuie sa ai grija de compatibilitatile astea !

Din experienta proprie, am facut si eu smecheria candva cu 7 pinioane scazand la 6 si nu am intampinat probleme extraordinare. Lantul e bine sa fie narrow/ingust.

Deoarece a mai fost discutata aceasta problema, voi inchide discutia. Pentru alte nelamuriri poti vizita Ai o intrebare tehnica?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.