daniele banatti etapa 3 O noua etapa cu probleme. Riccardo Riccó (Saunier Duval – Scott), David Millar (Slipstream Chipotle H30) sunt printre favoritii care au cazut in imensa busculada de la mijlocul etapei. Bradley McGee (CSC) a parasit cursa cu clavicula rupta. Colegul lui McGee, Stuart O’Grady, a reusit sa termine cursa dar a fost internat si el cu aceeasi problema, ruptura de clavicula.

Avand in vedere faptul ca etapele din acest an sunt extrem de lungi plutonul a pornit in ritm lent.

Prima evadare a avut loc la kilometrul 70. Riccardo Chiarini (LPR Brakes), Mickael Buffaz (Cofidis), Jeremy Roy (Française des Jeux), Kevin Seeldraeyers (Quick Step), Matej Jurco (Slovakia) si Pavel Brutt (Tinkoff) au reusit sa construiasca destul de repede o diferenta de 4 minute. Plutonul nu a lasat lucrurile sa scape de sub control si cei din evadare nu au reusit sa isi mareasca avansul.

Cu 70 de kilometri inainte de final un rutier cade urmat de zeci de ciclisti.A durat aproape 5 minute pana cand soseaua a fost degajata.

In scurt timp favoritii care au fost prinsi in incident au reusit sa se alature plutonului. Ricardo Ricco a pedalat o buna perioada de timp doar cu mana dreapta pe ghidon, nereusind sa isi revina dupa impactul cu solul.

Cu 30 de kilometri inainte de sosire, plutonul a decis sa nu se mai joace si a ajuns din urma grupul de evadati. Parea sa se astearna linistea dar la kilometrul 20 un rutier de la Tinkoff a cazut dupa ce a alunecat cu roata de fata. Bicicleta a zburat spre pluton. Bradley McGee a fost cel mai ghinionist, el fiind ridicat de ambulanta si transportat la spital cu clavicula rupta.

Cu 4 kilometri inainte de final echipele au inceput sa pregateasca sprintul iar sprinterii au ocupat din timp locurile din fata pentru a nu fi inghesuiti pe finalul care se anunta dificil.

Daniele Bennati a atacat primul iar Erik Zabel a incercat sa il contreze. Germanul nu a avut nici o sansa iar rutierul de la Liquigas a castigat fara probleme etapa.

Caravana a fost imbarcata imediat dupa sosire pe un ferry-boat si transportata pe continent. Odata cu finalul etapei cu numarul 3 ne luam adio de la Sicilia si incepem sa traveram Italia, cu etapa Pizzo Calabro – Cantanzaro Lungomare.

Clasament etapa

1 Daniele Bennati (Ita) Liquigas 5.37.01 (39.523 km/h)
2 Erik Zabel (Ger) Team Milram
3 Danilo Hondo (Ger) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli
4 Thomas Fothen (Ger) Gerolsteiner
5 Alberto Loddo (Ita) Tinkoff Credit Systems
6 Koldo Fernandez De Larrea (Spa) Euskaltel – Euskadi
7 Tiziano dall’Antonia (Ita) CSF Group Navigare
8 Marlon Alirio Perez Arango (Col) Caisse d’Epargne
9 Mark Cavendish (GBr) Team High Road
10 Oscar Gatto (Ita) Gerolsteiner

Clasament general

1 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas
2 Christian Vande Velde (USA) Slipstream Chipotle Presented By H30
3 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes
4 Morris Possoni (Ita) Team High Road
5 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas
6 Nicki Sørensen (Den) Team CSC
7 Kanstantsin Siutsou (Blr) Team High Road
8 Paolo Savoldelli (Ita) LPR Brakes
9 Andrea Noè (Ita) Liquigas
10 Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.