Mark Cavendish, invingatorul din etapa a patra, hotarase sa isi amane aniversarea celor 23 de ani impliniti pe 21 mai, in speranta unei victorii de etape. Si nu a asteptat prea mult, castigand etapa a 13-a in urma unui sprint masiv, in fata celui care, cu o zi in urma, il invingea la fotografie, Daniele Bennati.

Istoria etapei a fost una simpla, nelipsind o indelungata evadare si un sprint masiv la final specific unei etape de un plat aproape perfect, desfasurata de-a lungul a 177 km, intre Modena si Cittadella.

Implicat in cazatura de ieri, Matteo Priamo (CSF Group Navigare) nu va lua startul.

Inca de la inceputul etapei au fost cateva incercari de evadare, inclusiv cea a lui Danilo Di Luca (LPR Brakes), insa nici una reusita. Insa la kilometrul 35 Mickael Buffaz (Cofidis – Le Credit par Telephone) se va desprinde de pluton, urmat de spaniolul Josu Agirre Aseginolaza (Euskaltel – Euskadi) si Paolo Bettini (Quick Step). In timp ce Bettini a renuntat la urmarirea francezului, Aseginolaza, care si-a si sarbatorit astazi ziua de nastere, isi va uni fortele cu Buffaz si vor rula impreuna 130 de kilometri. Avansul lor maxim va ajunge la 8’24”, la kilometrul 66, insa dupa acest punct plutonul se va inviora si va reduce treptat avansul.

In localitatea Noventa Vicentina, orasul natal al rutierului Emanuele Sella (CSF Group Navigare), conducatorul in clasamentul cataratorilor, acesta se va desprinde din pluton, dar doar pentru a-si saluta familia.

Buffaz si Aseginolaza vor fi ajunsi cu 12 kilometri inainte de final, nu inainte de a-si strange mana.

Din pluton Bennati va fi cel care va declansa atacul, insa de data aceasta Cavendish nu a mai ratat momentul, s-a dovedit mai puternic si l-a intrecut confortabil pe italian.

Datorita soselei stramte din apropierea finish-ului vor fi considerati timpii inregistrati cu 3 km inainte de linia de sosire, pentru a se evita ambuscadele si cazaturile. Giovanni Visconti (Quick Step) ramane cu tricoul roz pe umeri inaintea a doua etape de munte care se anunta interesante.

Clasament etapa

1 Mark Cavendish (GBr) Team High Road 4.11.07 (42.291 km/h)
2 Daniele Bennati (Ita) Liquigas
3 Koldo Fernandez De Larrea (Spa) Euskaltel – Euskadi
4 Erik Zabel (Ger) Team Milram
5 Julian Dean (NZl) Slipstream Chipotle Presented By H30
6 Mirco Lorenzetto (Ita) Lampre
7 Alexandre Usov (Blr) AG2R La Mondiale
8 Nikolay Trusov (Rus) Tinkoff Credit Systems
9 Robbie McEwen (Aus) Silence – Lotto
10 Graeme Brown (Aus) Rabobank

Clasament general

1 Giovanni Visconti (Ita) Quick Step 57.17.06
2 Gabriele Bosisio (Ita) LPR Brakes 5.50
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 6.59
4 Andreas Klöden (Ger) Astana 7.41
5 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 7.51
6 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre 7.52
7 Paolo Savoldelli (Ita) LPR Brakes 7.56
8 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes 8.20
9 Gustav Erik Larsson (Swe) Team CSC 8.31
10 Riccardo Riccò (Ita) Saunier Duval – Scott 8.32 8.31

by zonconel

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.