Ricco se impune pentru a doua oara in acest tur intr-o etapa rapida (44.613 km/h) animata de obisnuitele evadari.

Caravana Turului Italiei si-a continuat drumul spre nord, etapa a opta purtandu-ne de la Rivisondoli pana la Tivoli, in apropiere de Roma pe parcursul a 208 km.

Nu au lipsit deja obisnuitele evadari. Dupa incercari in fluviu de evadare, la kilometrul 10 al mansei Geraint Thomas (Barloworld), Sven Krauss (Gerolsteiner), Alessandro Bertolini (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli) si Marlon Alirio Perez Arango (Caisse d’Epargne) au reusit prima evadare inchegata, dar vor fi inghititi de pluton dupa 9 kilometri.
Un nou grup de evadati se va forma la poalele ascensiuniide categoria a 2-a Forca d’Acero (1 530 m), la kilometrul 42 al cursei, cuprinzandu-i pe Alessandro Spezialetti (LPR Brakes), Mathieu Perget (Caisse d’Epargne), Fortunato Baliani (CSF Group Navigare) si Adam Hansen (Team High Road), carora li se va adauga Daniele Nardello (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli). Cu 82 de kilometrii inainte de final, cvintetul fruntas a ajuns la un avans de peste 6 minute, dar odata cu trecerea celor de la Quickstep la trena diferenta fata de pluton a inceput sa scada vertiginos.

Australianul Adam Hansen a incercat o actiune solitara in incercarea de a surprinde plutonul, cu 13 kilometri inainte de finish. Tentativa sa insa a esuat la intrarea in ultimii trei kilometri, cand care italianul Tiziano Dall’Antonia (CSF Group Navigare) a iesit pentru cateva sute de metri in fruntea cursei. Dar nici lui nu ii va fi rezervata victoria de etapa. Danilo Di Luca (LPR) a declansat ostilitatile cu un atac rapid in ultimul kilometru, dar la randul lui va fi depasit de Riccardo Ricco, Paolo Bettini, Davide Rebellin, Franco Pellizotti si Daniele Pietropolli, terminand in cele din urma pe locul sase.

Clasament etapa

1 Riccardo Riccò (Ita) Saunier Duval – Scott 4.41.05 (44.613 km/h)
2 Paolo Bettini (Ita) Quick Step
3 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner
4 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas
5 Daniele Pietropolli (Ita) LPR Brakes
6 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes
7 Emanuele Sella (Ita) CSF Group Navigare
8 Domenico Pozzovivo (Ita) CSF Group Navigare
9 Paolo Savoldelli (Ita) LPR Brakes
10 Félix Rafael Cardenas Ravalo (Col) Barloworld

Clasament general

1 Giovanni Visconti (Ita) Quick Step 36.44.06
2 Matthias Russ (Ger) Gerolsteiner 0.34
3 Gabriele Bosisio (Ita) LPR Brakes 5.53
4 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes 7.27
5 Riccardo Riccò (Ita) Saunier Duval – Scott 7.33
6 Emanuele Sella (Ita) CSF Group Navigare 7.36
7 Félix Rafael Cardenas Ravalo (Col) Barloworld 7.46
8 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 7.56
9 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 8.11
10 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 8.19

by zonconel

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.