foto finish A fost nevoie de foto finish la finalul etapei cu numarul 12. Nimeni nu ar fi reusit sa distinga cu ochiul liber cine a trecut primul linia de sosire, dupa ce Bennati si Cavendish au aratat ca sunt doi sprinteri de top.

Doar 169 de rutieri au luat startul in aceasta etapa.

Dupa nici un kilometru Dionisio Galparsoro Martínez (Euskaltel – Euskadi) a atacat si in doar 4 kilometri a ajuns la un minut in fata plutonului.

Cu toate ca vremea parea sa tina cu plutonul la inceputul etapei, dupa 15 kilometri ploaia a inceput.

Duapa o ora de cursa spaniolul Martinez avea un avans de 8’45”. Maximul atins de evadarea temerara a rutierului de la Euskaltel a fost de 14 minute.

Plutonul a inceput sa dea semne ca se trezeste din amorteala si la kilometrul 70 avansul a scazut la 10 minute. Era clar ca spaniolul nu avea nici o sansa.

Ziua nu se putea incheia fara o cazatura asa ca la 20 de km inainte de final. Vincenzo Nibali (Liquigas), Tony Martin (Team High Road), Matteo Priamo (CSF Group Navigare) si Alessandro Spezialetti (LPR Brakes) au cazut iar acest incident a intarziat putin plutonul si Galparsoro a mai parcurs 10 kilometri in fruntea cursei

Cu 10 kilometri inainte de final evadarea lui Galparsoro a luat sfarsit. High Road era in fruntea plutonului pregatind sprintul lui Mark Cavendish. Erik Zabel nu a reusit sa se pozitioneze bine dupa cazatura de la kilometrul 20 si nu a avut nici o sansa sa participe la sprintul final.

High Road au incercat sa adopte tactica clasica a “trenuletului” care il duce pe sprinter pana in sona finala unde acesta isi lanseaza atacul. calculele lor nu au fost foarte bune, cu un kilometru inainte de final toti coechipierii lui Cavendish ajungand la capatul puterilor.

Daniele Bennati a fost pozitionat excelent si dupa ultima curba a lansat atacul. Cavendish a venit din spate foarte puternic dar nu a reusit sa il invinga. Fotografia de pe linia de sosire a fost cea care a aratat arbitrilor cine este castigatorul etapei.

Clasament etapa

1 Daniele Bennati (Ita) Liquigas
2 Mark Cavendish (GBr) Team High Road
3 Robbie McEwen (Aus) Silence – Lotto
4 Koldo Fernandez De Larrea (Spa) Euskaltel – Euskadi
5 Paolo Bettini (Ita) Quick Step
6 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
7 Luciano André Pagliarini Mendonca (Bra) Saunier Duval – Scott
8 Assan Bazayev (Kaz) Astana
9 Alexandre Usov (Blr) AG2R La Mondiale
10 Alexander Serov (Rus) Tinkoff Credit Systems

Clasament general

1 Giovanni Visconti (Ita) Quick Step
2 Gabriele Bosisio (Ita) LPR Brakes
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana
4 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre
5 Andreas Klöden (Ger) Astana
6 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas
7 Paolo Savoldelli (Ita) LPR Brakes
8 Riccardo Riccò (Ita) Saunier Duval – Scott
9 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes
10 Gustav Erik Larsson (Swe) Team CSC

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.