voigt Jens Voigt a plecat de langa colegii de evadare cu 36 de kilometri inainte de sosire si cu 2 kilometri inainte de intrarea pe circuitul de 17 km pe care se vor desfasura Campionatele Mondiale 2008. Este prima victorie a celor de la CSC in Giro 2008.

Campionul mondial Paolo Bettini a fost cel care a initiat evadarea zilei. El a fost urmat de inca 11 rutieri iar evadarea a aratat cam asa: Gabriele Bosisio (LPR Brakes), Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale), Félix Rafael Cárdenas Ravalo (Barloworld), Joaquin Rodriguez (Caisse d’Epargne), Alan Perez Lezaun (Euskaltel – Euskadi), Simon Spilak (Lampre), Bennati, Bettini, Giovanni Visconti (Quick Step), Mauricio Alberto Ardila Cano (Rabobank), Jens Voigt (Team CSC) si Nikolay Trusov (Tinkoff Credit Systems).Era clar ca Bettini se simtea bine, mai ales datorita faptului ca atat startul cat si sosirea au avut loc pe un traseu de CM (Traseul de la Mendrisio va fi gazda CM in 2009 iar Varese va fi locul in care vom vedea CM din acest an)

A fost o surpriza sa il vedem pe Bennati in aceasta evadare. Acesta a incercat se pare sa evite un sprint grupat alaturi de Cavendish.

Cu asemenea nume in evadare era clar ca plutonul va avea de lucru. Dupa doar 20 de kilometri evadarea avea 2 minute avans, iar dupa sprintul intermediar de la Clivio avansul a crescut la peste 5 minute.

Voigt a atacat cu 36 de kilometri inainte de final. Atacul a fost sec, in stilul clasic al germanului. In spate era confuzie, nimeni nu a luat decizia sa il urmareasca. Nocentini si Spilak au incercat la randul lor sa se desprinda dar nu au avut sanse.

Pana la urma Nocentini, Bosisio, Visconti si Ardila Cano au reusit sa mareasca ritmul si sa se desprinda pornind in urmarirea lui Voigt. Ardila Cano nu a reusit sa se mentina si grupul urmaritor era acum format doar din italieni. Voigt incepea sa piarda teren.

Bosisio a avut o problema cu lantul dar a revenit rapid in grupul de urmaritori.

Cu 5 kilometri inainte de final germanul Voigt avea un avans de 53 de secunde si era clar ca nu il va mai ajunge nimeni. A castigat etapa urmat de Visconti, Nocentini si Bosisio. Bennati a castigat sprintul in grupul de urmaritori, la 2 minute de Voigt. Plutonul a ajuns cu o intarziere de 8 minut.

Rezultate etapa:

1 Jens Voigt (Ger) Team CSC
2 Giovanni Visconti (Ita) Quick Step
3 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale
4 Gabriele Bosisio (Ita) LPR Brakes
5 Daniele Bennati (Ita) Liquigas
6 Paolo Bettini (Ita) Quick Step
7 Félix Rafael Cardenas Ravalo (Col) Barloworld
8 Alan Perez Lezaun (Spa) Euskaltel – Euskadi
9 Mauricio Alberto Ardila Cano (Col) Rabobank
10 Joaquin Rodriguez (Spa) Caisse d’Epargne

Clasament general:

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana
2 Riccardo Riccò (Ita) Saunier Duval – Scott
3 Gilberto Simoni (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli
4 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre
5 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas
6 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes
7 Denis Menchov (Rus) Rabobank
8 Emanuele Sella (Ita) CSF Group Navigare
9 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Silence – Lotto
10 Domenico Pozzovivo (Ita) CSF Group Navigare

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.