giro 2008 etapa 4 Un incindent pe ultimul kilometru a secerat plutonul dar sprinterii au ramas in fata. Bennati a incercat sa faca dubla, dupa victoria de ieri, dar nu a avut nici o sansa in fata lui Cavendish si a lui Robert Förster (Gerolsteiner)

Rutierii au parasit Sicilia exact in ziua in care vulcanul Etna a inceput sa dea semne de activitate. De fapt si caravana ciclista era un vulcan gata sa erupa la primele ore, dupa ce transferul pe continent a fost defectuos, o parte dintre rutieri nereusind sa se cazeze la hotel inainte de ora 22.00

Omul zilei a fost Rik Verbrugghe, de trei ori castigator de etapa in Giro. Belgianul de la echipa Cofidis avea un avans de 8’40 dupa kilometrul 55. Verbrugghe a avut o zi grea in care a trebuit sa parcurga de unul singur Passo di Pietra Spada si sa infrunte un vant lateral puternic.

Dupa zona de alimentare de la Monasterace Marina diferenta intre belgian si pluton era de aproape 11 minute. A fost momentul de maxim al evadarii. Plutonul a intrat in actiune si cu 25 de kilometri inainte de final Rik Verbrugghe mai avea doar 2’48”. Echipele Quick Step si Barloworld erau in fruntea plutonului iar ritmul infernal dus de oamenii acestor echipe a facut ca pe o zona in usoara urcare, la Catanzaro Alto, belgianul sa fie prins si reintegrat in pluton.

Paolo Bettini (Quick Step) a incercat sa atace cu 10 kilometri inainte de final. Incercarea nu a reusit, coechipierii castigatorului Giro 2007, Di Luca, reusind sa il impiedice sa se desprinda.

Milram a preluat controlul in ultima parte a cursei incercand sa il duca pe Zabel spre victorie. O cazatura in pluton a deschis o bresa si doar un grup de oameni au luptat pentru victorie.

Zabel nu a avut forta sa castige fiind depasit initial de Daniele Bennati. Nici Bennati nu a fost in cea mai buna zi iar de aceasta sansa au profitat Mark Cavendish (High Road) si Robert Förster (Gerolsteiner), care au ocupat locurile 1 si 2.

Rezultate etapa:

1 Mark Cavendish (GBr) Team High Road
2 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
3 Daniele Bennati (Ita) Liquigas
4 Assan Bazayev (Kaz) Astana
5 Mirco Lorenzetto (Ita) Lampre
6 Erik Zabel (Ger) Team Milram
7 Robbie McEwen (Aus) Silence - Lotto
8 Tony Martin (Ger) Team High Road
9 Paolo Bettini (Ita) Quick Step
10 Koldo Fernandez De Larrea (Spa) Euskaltel - Euskadi
Clasament general:
1 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas
2 Christian Vande Velde (USA) Slipstream Chipotle Presented By H30
3 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes
4 Morris Possoni (Ita) Team High Road
5 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas
6 Nicki Sørensen (Den) Team CSC
7 Kanstantsin Siutsou (Blr) Team High Road
8 Paolo Savoldelli (Ita) LPR Brakes
9 Andrea Noè (Ita) Liquigas
10 Daniele Bennati (Ita) Liquigas

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.