brutt Luis Laverde (CSF), Johannes Frohlnger (Gerolsteiner), David Millar (Slipstream), Pavel Brutt (Tinkoff) si Francisco Perez Sanchez (Caisse d’Epargne) au reusit o evadare de zile mari plutonul nereusind sa ii ajunga pana la finalul etapei.

190 de ciclisti au luat startul in etapa cu numarul 5 de la Belvedere Marittimo la Contursi Terme (203 km).

A fost un inceput de cursa agitat cu Swede Magnus Backstedt (Slipstream Chipotle – H30) incercand un atac inca din primul kilometru. Luis Felipe Laverde (CSF Group Navigare), Johannes Fröhlinger (Gerolsteiner) si Theo Eltink (Rabobank) au atacat la kilometrul 17 fiind urmati dupa doar 3 kilometri de David Millar (Slipstream Chipotle – H30), Pavel Brutt (Tinkoff Credit Systems) si Francisco Pérez (Caisse d’Epargne). Theo Eltink a renuntat si in evadare au ramas doar 5 oameni care la kilometrul 35 aveau un avans de 3’28”.

Grupul de evadat a mers constant reusind un “maxim” de 7’20” in fata plutonului care avea in frunte echipele Liquigas si Quickstep

Dupa catararea Buccino, cu 40 de kilometi inainte de final, Pérez era tricou roz virtual evadarea avand sanse reale de reusita.

Plutonul dadea semne de agitatie , cei de la LPR Brakes preluand conducerea pentru a proteja liderul echipei Danilo Di Luca.

Cu doar 7 kilometri inainte de final Paolo Bailetti (LPR Brakes) cade impreuna cu doi rutieri de la AG2R La Mondiale, Rinaldo Nocentini si Laurent Mangel.

Cu trei kilometri inainte de final avandul celor din evadare era de peste un minut si jumatate si cei 5 au inceput sa se supravegheze reciproc incetinind ritmul. De acest lucru a vrut sa profite Raffaele Illiano (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli) dar plutonul mergea prea tare pentru a avea o sansa.

In grupul din fata German Fröhlinger a fost cel care a initiat primul atac urmat de Perez si de Millar.

In dreptul bornei de 1 kilometru Brutt a incercat sa lanseze atacul. Millar a apasat puternic in pedale si a avut o surpriza neplacuta. lantul bicicletei a cedat. Rutierul de la Slipstream a cedat nervos aruncand bicicleta peste gardurile care protejau traseul.

A fost o sansa nesperata pentru Brutt care a reusit sa adauge cativa metri intre el si urmaritori, distanta care nu a mai putut fi recuperata. Rusul a fost urmat de Fröhlinger si Laverde.

Pelizzoti isi pastreaza tricoul de lider, iar maine etapa ne va purta spre la Marea Adriatica incheindu-se la Peschic.

Clasament etapa

1 Pavel Brutt (Rus) Tinkoff Credit Systems
2 Johannes Fröhlinger (Ger) Gerolsteiner
3 Luis Felipe Laverde Jimenez (Col) CSF Group Navigare
4 Francisco Perez Sanchez (Spa) Caisse d’Epargne
5 Paolo Bettini (Ita) Quick Step
6 Daniele Pietropolli (Ita) LPR Brakes
7 Riccardo Riccò (Ita) Saunier Duval – Scott
8 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas
9 Jussi Veikkanen (Fin) Française des Jeux
10 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana

Clasament general

1 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas
2 Christian Vande Velde (USA) Slipstream Chipotle Presented By H30
3 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes
4 Morris Possoni (Ita) Team High Road
5 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas
6 Nicki Sørensen (Den) Team CSC
7 Kanstantsin Siutsou (Blr) Team High Road
8 Paolo Savoldelli (Ita) LPR Brakes
9 Andrea Noè (Ita) Liquigas
10 Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.