greipel cavendish Cea mai scurta etapa a turului, cea de-a 17-a a, parea a avea ca favoriti sprinterii, privirile indreptandu-se catre Cavendish (High-Road) si Bennati (Liquigas). Si a fost un sprinter. André Greipel facand parte din trena finala a lui Cavendish, a sfarsit prin a trece primul linia de sosire, obtinand astfel cea mai importanta victorie din cariera sa.

Etapa a numarat tot atatia rutieri cat si kilometri, 146. Platul traseului dintre Sondrio si Locarno, a fost intrerup doar de trei mici catarari nerepertoriate si o catarare de categoria a 3-a, Passo di Monte Ceneri (534 m) pe care rutierii au intalnit-o la kilometrul 113.

Evadarea zilei ii va cuprinde pe Francesco Gavazzi (Lampre), Mikhail Ignatiev (Tinkoff Credit Systems) si Yann Huguet (Cofidis – Le Credit par Telephone) care vor iesi din pluton dupa cinci kilometri parcursi, desprinzandu-se la kilometrul 12 si punand un avans maxim fata de urmaritori de 8’10” la kilometrul 26.

Pe masura ce catararea de pe Monte Ceneri se apropia, echipele Liquigas, QuickStep si High-Road au inceput sa inteteasca ritmul, plutonul inghitindu-l pe Huguet chiar pe catarare. Simtind ca un fior rece amenintarea plutonului, care se apropia amenintator Ignatiev va ataca cu 25 de kilometri inainte de linia de sosire. Al doilea evadat, Gavazzi va fi ajuns in dreptul bornei ce indica 20 de kilometri pana la final. Si rusul Ignatiev va avea aceasi soarta cu 4,5 km inainte de finish.

Echipa High-Road va controla foarte bine ostilitatile in ultimii kilometri, iar cu 250 de metri inainte de finish vazand ca Bennatti nu da semne ofensive, germanul Andre Greipel si Cavendish vor forta. Tanarul Greipel va trece primul linia de sosire prin bunavointa lui Cavendish. Alberto Contador sosind in pluton, la patru secunde de invingator pastreaza tricoul de lider.

Si pentru etapa urmatoare se prevede o desfasurare similara avand un profil usor ondulat, defasurat pe distanta de 147 km, intre Mendrisio si Varese.

Clasament etapa

1 André Greipel (Ger) Team High Road 3.27.05 (42.301 km/h)
2 Mark Cavendish (GBr) Team High Road
3 Daniele Bennati (Ita) Liquigas
4 Erik Zabel (Ger) Team Milram
5 Assan Bazayev (Kaz) Astana
6 Alexandre Usov (Blr) AG2R La Mondiale
7 Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld
8 Bram De Groot (Ned) Rabobank
9 Alexander Serov (Rus) Tinkoff Credit Systems
10 Nikolay Trusov (Rus) Tinkoff Credit Systems

Clasament general

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 72.14.40
2 Riccardo Ricco (Ita) Saunier Duval – Scott 0.41
3 Gilberto Simoni (Ita) Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli 1.21
4 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre 2.00
5 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 2.05
6 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes 2.18
7 Denis Menchov (Rus) Rabobank 2.47
8 Emanuele Sella (Ita) CSF Group Navigare 4.25
9 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Silence – Lotto 4.26
10 Domenico Pozzovivo (Ita) CSF Group Navigare 5.25

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.