bmx olimpiada
BMX, ramura a ciclismului care pana acum era considerata a fi potrivita doar pustilor de 10 ani care faceau cate un wheelie in parcare sau care sprintau peste o bordura in spatele blocului, a ajuns la maturitate. BMX-ul este sport olimpic pentru prima data, la Beijing in anul 2008.

Este o miscare facuta ca sa improspateze jocurile olimpice (la fel cum a facut snowboarding-ul cu olimpiada de iarna) si da legitimitate acelor sportivi care pedaleaza pe micutele biciclete si au rezultate impresionante in intreaga lume.

Atentie insa, nu vorbim despre freestyle. La olimpiada o sa avem versiunea traditionala a BMX. 8 sportivi vor lua startul de pe o rampa uriasa si vor avea de parcurs un traseu cu saritoare, denivelari si intoarceri bruste. In acest tip de competitie cazaturile sunt un lucru comun. In alta ordine de idei este ceea ce tinerii isi doresc si ceea ce place publicului spectator.

Ca de obicei americanii sunt cei care acorda cea mai mare atentie acestui sport. O replica exacta a traseului de la Beijing a fost construita in Chula Vista, California. Sportivii americani au parcurs de mii de ori traseul pentru a obtine un “timing” perfect.

Cel mai important este faptul ca ciclismul, adaugand aceasta a patra disciplina, continua sa creasca la jocurile olimpice. Ciclismul de sosea si velodromul au vechime in jocurile olimpice iar MTB-ul a fost inclus in 1996. Anul 2008 este anul BMX-ului. Sa speram ca va fi un inceput frumos.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.