xc beijing
A fost o adevarata incantare sa privesti linia de start la aceasta olimpiada. Julien Absalon, de patru ori castigator al tricoului in culorile curcubeului si detinator al titlului olimpic alaturi de trio-ul elvetian Christoph Sauser, Florian Vogel si Nino Schurter. Langa ei suedezul Fredrik Kessiakoff, spaniolul Jose Antonio Hermida-Ramos si noul campion la maraton, belgianul Roel Paulissen.

Traseul de la aceasta olimpiada a fost criticat anul trecut dupa niste curse de test. Atunci se spunea ca este un traseu prea usor pentru o competitie de acest nivel. Organizatorii au tinut cont de solicitarile sportivilor si au refacut traseul. Acesta a fost in final mult mai dur decat se astepta oricine.

Absalon a fost cel care a profitat de numeroasele catarari extrem de dificile, catarari care au creat dificultati celorlalti sportivi. Chiar si Christoph Sauser, actualul campion mondial, a cedat si nu a reusit sa urce pe podium.

Absalon a reusit din nou sa isi arate clasa. In tura cu numarul 7 avea un minut in fata ocupantului locului doi. Francezul a oprit ceasul la 1:55:59 dupa o cursa perfecta. Coechipierul sau, Jean-Cristophe Peraud,a ocupat locul 2 urmat de Nino Schurter.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.