Lumea ciclismului se confruntă în ultimele zile cu o dilemă destul de mare: va părăsi sau nu Sastre CSC-Bank? Deşi nimic nu este oficial, declaraţia de sâmbătă a lui Bjarne Riss, deţinătorul echipei amintite nu a făcut altceva decât să ofere apă la moară zvonurilor. Astfel, acesta a sugerat că pe viitor, ciclişti ca Fabian Cancellara şi fraţii Schleck vor prelua mantiile de lideri ai echipei.

Contactat de către reporteri, Carlos Sastre a refuzat să ofere vreo lămurire:  Riss m-a asigurat că nu a vrut să sugereze o eventuală despărţire şi îl cred pe deplin. În aceste clipe nu doresc să vorbesc despre viitorul meu. Nu este momentul, trebuie să mă concentrez asupra Turului Spaniei. Nu de aceea am venit aici? a mai spus el. Trebuie avut în vedere că ciclistul de 33 de ani se află în ultimul an de contract cu CSC. 

Singura mea grijă în acest moment este Turul Spaniei, care, după Turul Franţei, rămâne unul din cele mai serioase obiective ale acestui sezon. Nu voi comenta, nega sau confirma vreun zvon din presă. Pot să vă asigur că atunci când va sosi momentul luării unei decizii ferme voi anunţa media prin intermediul unui comunicat oficial de presă. 

În orice caz, cum era de aşteptat, o serie de publicaţii au sugerat că Sastre, în cazul unei plecări, va face parte, printre altele, fie dintr-o echipă elveţiană nou formată şi sponsorizată de către Cervelo, fie din echipa rusă Katoucha, echipă care se laudă cu un buget de 30 de milioane de euro. 

Mai multe detalii pe VeloNews.com.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.