Începând cu 2008, Ciclism.ro demarează un proiect de informare a cititorilor cu toate noutăţile tehnice din domeniul bicicletelor şi a ciclismului. De aceea, având în vedere că în perioada 4-7 septembrie are loc Eurobike, care este cea mai mare expoziţie a producătorilor din lumea bicicletei, nu puteam lipsi de acolo! După inchiderea expoziţiei o să puteţi accesa secţiunea Eurobike de pe Ciclism.ro pentru a fi la curent cu produsele ce vor fi lansate pe piaţă în 2009.

Eurobike este o expoziţie care are loc în Friedrichshafen, Germania. Acesta este locul de întâlnire a scenei internaţionale a producătorilor de biciclete şi componente. Este o combinaţie ideală a prezentarilor de produse şi a programelor de suport pentru dealerii de pe toate cele 5 continente.

Expoziţia a luat fiinţă după ce, între anii 1988 şi 1991, în Germania, volumul vânzărilor de biciclete a crescut de la 3,8 milioane la 6,7 milioane pe an. Cu toate ca acest prag a fost atins şi datorită unificării Germaniei, cel mai important factor a fost introducerea pe piaţă a bicicletelor mountainbike corborată cu o creştere rapidă a popularităţii în rândul pasionaţilor de ciclism şi nu numai.

Trebuie menţionat că expozitia a avut o strânsă legătură cu dezvoltarea pieţei. În 1995 – în alte cuvinte la 4 ani după prima expoziţie – numărul vizitatorilor crescuse cu 60%. După doar câţiva ani, expoziţia găzduia 550 de expozanti, acest lucru cauzând atingerea capacităţii maxime a fostului loc de expunere, pozitionat în centrul oraşului Friedrichshafen. Succesul Eurobike a fost unul dintre motivele principale pentru care municipalitatea a hotărât să fie construită noua zonă de expozitie. Pentru a vă sugera o imagine mai bună asupra creşterii înregistrate, vă putem spune că în 1991 au fost prezenţi la Eurobike 268 de expozanţi şi 14.505 vizitatori, iar în 2008 vor fi 930 de expozanţi şi sunt aşteptati nu mai puţin de 35.000 de vizitatori.

Toţi producătorii văd în această expoziţie un mare avantaj. “Nicăieri în Europa nu o sa ai ocazia să intâlneşti atâţia producători, comercianţi şi consumatori. Este extrem de important pentru o companie să fie prezentă la Eurobike deoarece aici pot fi stabilite legături cu foarte mulţi oameni într-o perioada foarte scurtă.” declara Stan Day, CEO şi fondator al SRAM.

Aşadar, din 8 septembrie vă aşteptăm pe site-ul nostru pentru a afla cele mai proaspete şi interesante ştiri din lumea producătorilor de biciclete şi de componente pentru biciclete.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.