11 Noiembrie 1927, Tullio Campagnolo este în dificultate pe caţărarea de la Croce d’Aune Pass.Trebuie să acţioneze ciudatul schimbător de spate pentru a utiliza o altă viteză pentru căţarare dar afară ninge şi mecanismul este îngheţat (la fel de ingheţat ca şi mâinile lui). Tulio decide să urce Croce d’Aune, în mijlocul unei ninsori puternice cu un pinion mic, pentru plat. Efortul a fost supraomenesc dar a reuşit să ajungă la final. Legenda spune că la finalul caţărării primele cuvinte au fost “Ceva trebuie schimbat aici”.În anul celei de a 75-a aniversări, Campagnolo îşi revizuieşte gama de produse, introduce un grup complet nou (Super Record) şi le împarte în două mari categorii : 11 şi 10 viteze – Competiţie şi Uz Intens.

Campagnolo a profitat de faptul ca se află la data aniversară încercând să îşi repoziţioneze grupurile în funcţie de tipologia utilizatorilor. Încercarea anterioară de a oferi fiecărui tip de utilizator un grup care să îl mulţumească nu a fost foarte convingătoare. De exemplu, grupul Chorus, aşa cum mulţi dintre voi aţi precizat în diverse discuţii, este un grup care poate fi utilizat fără probleme în competiţii: materialele sunt excelente, tehnologia este bună, iar performanţa se află pe culmi înalte. Diferenţa, dacă facem o comparaţie cu Record, este dată doar de utilizarea la grupul de varf al celor de la Campagnolo în masura mai mare a materialelor mai scumpe, cum ar fi titanul sau fibra de carbon.

Toate aceste discuţii nu îşi vor mai avea rostul începând cu 2009, deoarece Campagnolo, aşa cum am precizat deja, a decis împărţirea produselor în dou[ game.

  • Competiţie: Chorus, Record şi Super Record
  • Uz Intens : Centaur şi Veloce.

Noutăţile au fost prezentate publicului la Eurobike 2008 şi vor fi disponibile pe piaţă începand cu 2009.

Competiţie (grupuri de 11)

Chorus, Record şi Super Record au fost complet regândite şi sunt destinate competiţiilor. Materialele, soluţiile tehnice şi tehnologiile aplicate au fost alese cu un singur scop – atingerea performanţei maxime.

Conform acestei noi impărţiri, putem considera Chorus ca fiind un grup de entry level la categoria Competition iar Record şi Super Record ca cele două grupuri care beneficiază de aceeaşi tehnologie, dar fiind construite cu alte materiale. Mai simplu, Chorus este un grup perfect pentru competiţie dar daca vă doriţi componente din carbon şi titan trebuie să cumpăraţi Record sau Super Record.

Campagnolo Super record 11 (poze catalog Campagnolo 2009)

Uz Intens (grupuri de 10)

Centaur şi Veloce sunt grupuri pentru uz intens, cu alte cuvinte grupuri pentru acei ciclisti care nu au ambiţii sportive şi nu doresc să participe la competiţii dar în acelaşi timp pedalează mii de kilometrii pe an ca şi amatori. Pentru aceste persoane, Campagnolo a combinat rezistenţa cu un nivel tehnologic înalt şi a obţinut două grupuri perfecte pentru orice ciclist entuziast.

Campagnolo Super record 11 (poze catalog Campagnolo 2009)

1 COMMENT

  1. Campagnolo nu a facut o trecere brusca, mai exact nu din aceasta toamna, ei au inceput din anii trecuti cu gripul RACING triplu . Bun cometariul tau ,esti un profesionist. Gabi

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.