ColnagoRevolution este partea de creaţie şi design project a Colnago în 2009. Toate produsele de top Colnago EPS au luat fiinţă în urma acestui proiect inovativ. “Născut” din modelul Extreme Power care a fost creat pentru sprinteri ca Petacchi, Freire şi Zabel, noul cadru Colnago EPS stabileşte noi standarde.

Structura


Structura cadrului Colnago EPS este complet nouă. Mulţumită capacităţilor 3D Design & Finite Element Analysis (FEM), Colnago a creat un strat de carbon extrem de rezistent dar în acelaşi timp a reuşit să construiască zonele “cheie” ale cadrului în aşa fel încât forţa este transmisă perfect pe şosea, acest lucru având ca rezultat un raport performanţă/confort incredibil.

Multi Shape Tubing-3PRS System


Cadrul EPS este construit pe un sistem unic de bare de carbon. Avem un top tube conic cu un diametru de 40 mm în zona head-ului şi cu 35 mm în zona tijei de şa. Down tube-ul are în construcţia sa zone mai dure care conferă cadrului o rigiditate extraordinară.

Colnago Carbon Fibre Fabric & Epoxy


Cu o experienţă de peste 20 de ani în construcţia cadrelor de carbon, Ernesto Colnago a pus umărul la alegerea materialului din care va fi construit cadrul şi a decis modul în care acesta va fi construit

Sistemul headset Colnago/ C-HS1


Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le-am remarcat la noul Colnago EPS a fost noul headset. Acesta este un sistem special semi-integrat care foloseşte rulmenţi de 1” 1/8 în partea de sus şi rulmenţi de 1”1/4 în partea de jos pentru o rigiditate şi pentru o manevrabilitate mai bune. Noul sistem C-HS1 permite o asamblare rapidă şi o întreţinere mai uşoară nefiind nevoie să se desfacă tot head-setul.


Furca


Noua furcă Colnago NewStar a fost special concepută pentru sistemul C-HS1, cu diametrul 1”1/8 – 1”1/4. Forma actuală îi permite acestei furci să absoarbă mult mai bine şocurile.

Dimensiuni


Noul Colnago EPS este de departe în topul cadrelor atunci când vorbim despre dimensiunile standard. Filozofia Colnago este “It Fits You, Not You Fit It”. Colnago EPS este disponibil în dimensiuni personalizate (la dealerii autorizaţi Colnago) sau în 14 dimensiuni standard (42s\58s).

Poze cu cadrul EPS si bicicleta echipata cu cadrul EPS(catalog Colnago 2009)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.