Deoarece foarte mulţi oameni, fie tineri sau aflaţi la vârsta a treia consideră că ciclismul nu se adresează doar celor care fac parte dintr-un club sau fac sport de performanţă, ci şi celor care folosesc bicicleta pentru a face plimbări prin oraş, parcuri sau în afara oraşului sau pentru a merge la serviciu, echipa ciclism.ro se simte obligată şi totodată foarte bucuroasă să vă aducă în atenţie evenimentul organizat de către Asociaţia „Bate Şaua să Priceapă Iapa” pe data de 22 septembrie, anume „O zi fără maşina mea… în oraşul meu!”

În acest proiect sunt implicate instituţiile Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov.

În continuare vă prezentăm comunicatul oficial, acesta fiind disponibil integral pe site-ul Veloruţia.

Asociatia “BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA”, organizatie militanta pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc inteligent, alternativ de deplasare utilitara si turistica, invita elevii, liceenii si studentii sa ia in calcul deplasarea pe bicicleta la si de la scoala.
Asociatia “Batesaua”, o organizatie nonprofit, invita orice corporatie interesata de calitatea vietii angajatilor sai si a societatii din care acestia provin, sa incurajeze deplasarea pe bicicleta la si de la serviciu a acestora.
Asociatia “Batesaua”, o organizatie neguvernamentala si apolitica, invita orice institutie de stat, culturala, de invatamant sau de utilitate publica, sa incurajeze proiecte care pun in drepturi depline bicicleta ca mijloc de transport inteligent, non-poluant. Sa inceapa prin instalarea de rastele de biciclete, destinate parcarii bicicletelor in conditii de siguranta si confort.

Tema anului 2008: “Aer curat pentru toti! Un vis sau o realitate posibila?”

* Pentru toata lumea, lansam o invitatie pentru luni, 22 septembrie 2008: renuntati o zi la masina personala si veti vedea ca orasul in care traim poate respira mai usor!

* Pentru cei interesati de promovarea mersului pe bicicleta, implicati in gestionarea traficului rutier, al sigurantei rutiere sau al dezvoltarii unei infrastructuri adecvate, lansam invitatia de a participa la o masa rotunda cu titlul “Homo Velocipedus: o specie pe cale de aparitie” in dimineata zilei de luni 22 septembrie.
Program: 10.00 – 16.00
Locatie: Agentia de Protectie a Mediului Bucuresti, Aleea Lacul Morii nr. 1, sector 6, Bucuresti (cladire langa barajul Ciurel)
* Pentru cei care agreaza si pedalatul in grup, veniti la o plimbare impreuna, pe biciclete (sau pe jos, pe role, triciclete si orice alte mijloace de transport alternativ) in jurul orelor 18.00, la defilarea demonstrativa a biciclistilor “O zi fara masina mea in orasul meu”.

Sunteti toti invitati la o plimbare demonstrativa, prin care sa facem o dovada clara ca in Bucuresti exista FOARTE MULTI BICICLISTI care isi doresc sa circule in siguranta si confort pe SOSELELE capitalei!

Atentie! Va rugam sa veniti imbracati normal, ca intr-o zi de lucru. NU veniti imbracati ca pentru un maraton de mountain bike!
Recomandare: va invitam sa va decorati bicicletele intr-un mod adecvat, pentru a demonstra ca bicicleta NU FACE RAU naturii. Plus: muzica, sunete vesele si orice alta sursa de energie pozitiva!

* Traseu: adunare pe platoul cu catarg din spatele Palatului Copiilor, Bd. Tineretului – Bd. Dimitrie Cantemir – Piata Unirii – Bd. I.C. Bratianu – Piata Universitatii – Bd. N. Balcescu – Bd. Gh. Magheru – Piata Romana – Bd. Lascar Catargiu – Piata Victoriei – Bd. Ion Mihalache – Str. Monetariei – Clubul Muzeului Taranului Roman.

Dupa defilare, veniti la Clubul Muzeului taranului Roman in jurul orelor 20.00.

In frumoasa curte a Muzeului Taranului Roman, asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA – care se ocupa cu promovarea traditiilor cultural-artistice prin intermediul turismului in sa (!!) va invita sa traiti cateva clipe in atmosfera rustica specific romaneasca. Intrarea la club se face pe baza de … bicicleta ! Este recomandat sa va aduceti lanturi anti-furt, daca veti dori sa lasati bicicleta nesupravegheata.
Ne vom hidrata dupa lunga defilare prin aerul poluat al Bucurestiului, iar reprezentantii asociatiei Batesaua va vor da binecunoscutele lor borcane cu aer proaspat !.
Prima doza va fi gratuita
Atentie : aerul curat da dependenta !
in Club, il avem invitat special pe Electric Brother (DJ set) care ne va rasplati efortul pedalarii cu un program “Retro Electro”.

Pe situl organizatiei nostre (www.velorutia.ro) veti gasi in curand mai multe informatii.

La final, dorim să vă invităm să urmăriţi zilnic site-ul nostru deoarece vom publica diverse materiale legate de acest eveniment.

2 COMMENTS

  1. Toti cei care folosesc masina ca mijloc pentru deplasare, cu siguranta ca sunt iubitori de sedentarism si poluare, asa ca bicicleta pentru ei ar fi o piedica mare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.